Vėlyvas L. Grigelio sezono startas pažymėtas pergale Italijoje

  • Teksto dydis:

Nors oficialus teniso sezonas jau skaičiuoja paskutiniąsias antrojo mėnesio dienas, Laurynas Grigelis (ATP-475) savąjį pradeda tik dabar.

Pirmajame 2020 metų oficialiame mače lietuvis iškovojo užtikrintą pergalę ir pateko į antrą „Ata Battisti Trento“ turnyro etapą Trento mieste, Italijoje.

„Futures“ turnyro, kuris vyksta ant kietos dangos uždarose patalpose, pirmajame rate lietuvis 6:2, 6:4 susitvarkė su kortų šeimininku Giuseppe Tresca, kuris šiuo metu ATP reitingo neturi.

Italas į pagrindines varžybas pateko per atrankos turnyrą.

Puikiai jau pirmajame sezono mače prie padavimų linijos atrodęs L.Grigelis korte užtruko tik 62 minutes.

9 neatremiamus padavimus varžovui „išrašęs“ tenisininkas pirmaisiais mėginimais paduotų kamuoliukų beveik nepralaimėjo (29/32, 92%).

Patekimas į antrąjį varžybų ratą L.Grigeliui garantavo 1 ATP reitingo tašką ir 430 JAV dolerių. Jame mūsų tautiečio lauks šeštą skirstymą turintis bosnis Nermanas Fatičius (ATP-362) arba nereitinguotas italas Tomasso Compagnucci.

Priminsime, kad praėjusiais metais kirkšnies traumos kamuotas lietuvis sezoną baigė tik gruodžio viduryje, o norėdamas išsilaižyti visas žaizdas ir geriau pasiruošti naujiems iššūkiams šiame sezone nusprendė startuoti vėliau.

„Ata Battisti Trento“ prizinį fondą sudaro 25 tūkstančiai JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių