Vienas geriausių Lietuvos tinklininkų A. Mišeikis baigia karjerą: nebematau prasmės

  • Teksto dydis:

Vienas ryškiausių visų laikų Lietuvos tinklininkų Arvydas Mišeikis paskelbė, kad baigia savo profesionalo karjerą. 35-erių metų sportininkas dar žada padėti gimtojo miesto komandai Lietuvos pirmenybėse, bet profesionalaus kontrakto iš užsienio jau nebelauks.

„Galbūt ir nelinksma, bet gyvenimas tęsiasi toliau. Paprasčiausiai atėjo laikas. Kodėl būtent dabar? Tiesiog rinka daro savo. Nebematau prasmės likti profesionaliame tinklinyje. Padorių pinigų niekas nebenori mokėti. Tinklininkų skaičius yra labai didelis, todėl klubai tuo naudojasi ir mažina sumas. Matau, kad dar šiuo metu daugybė gerų tinklininkų neturi klubo, o už sūrį ir duoną žaisti aš nesiruošiu“, – sakė A. Mišeikis.

A. Mišeikio karjera buvo išties įspūdinga. 2003 metais jis savo sportininko kelią pradėjo Šiaulių „Elgos“ komandą, o vėliau patraukė į užsienį. Išbandęs jėgas Kipre ir Belgijoje, vėliau A. Mišeikis nemažai metų praleido pajėgiose Italijos, Austrijos, Rumunijos ir Prancūzijos lygose.

Tinklininkų skaičius yra labai didelis, todėl klubai tuo naudojasi ir mažina sumas.

2021 metais jis su „SK Zadruga Aich/Dob“ komanda tapo Austrijos vicečempionu bei iškovojo šalies taurę. 2021-2022 metų sezone jis dar sugrįžo į „GFC Ajaccio Volley-Ball“ (Prancūzija) komandą, kuri ir tapo jo paskutine profesionalia stotele.

Per karjerą A. Mišeikis iškovojo nemažai kitų titulų. Jo sąskaitoje – CEV Iššūkio taurės turnyro bronza, Prancūzijos taurės sidabras, MEVZA čempiono titulas, Rumunijos bei Austrijos čempionato aukso medaliai ir Rumunijos supertaurė.

Reikia džiaugtis, kad per 16 metų karjerą pavyko išvengti traumų, kurios paveiktų ne tik tinklinį, bet ir gyvenimą.

„Karjerą įvertinčiau visai neblogai. Visgi laimėjau ne vieną čempionatą, o tas glosto širdį. Labai džiaugiuosi, kad pavyko išvengti rimtų traumų, kūnas iki šiol yra idealioje būsenoje. Reikia džiaugtis, kad per 16 metų karjerą pavyko išvengti traumų, kurios paveiktų ne tik tinklinį, bet ir gyvenimą“, – teigė A. Mišeikis.

Savo įsimintiniausios karjeros akimirkos A. Mišeikis išskirti nenorėjo. Pasak jo, kiekvienas titulas, kiekvienas finalas buvo savaip įsimintinas ir svarbus.

Vienu iš didžiausių karjeros nusivylimų tinklininkui tapo neišsipildžiusi svajonė pažaisti Turkijos lygoje.

„Du kartus į Turkiją nepatekau „per Marytės plauką“. Dėl to gaila. Vieną kartą turėjau pasiūlymą, tačiau agentas pradėjo meluoti, kad klubas nemokės pinigų, o pasirodo, kad ten viskas vyko sklandžiai. O tas pasiūlymas dar buvo „žvėriškas“. Antrą sykį Turkijos klubo vadovybė nesusišnekėjo su treneriu ir paskutinę minutę atšaukė kontraktą“, – prisiminė A. Mišeikis.

Kadangi forma vis dar puiki, o kūnas nerodo jokių signalų, kad reikėtų sustoti, A. Mišeikis ketina nuo tinklinio nenutolti Šiauliuose. Jis ketina sportuoti vakarais ir prisijungti prie Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ komandos.

„Planuoju neprofesionalai pažaisti iki 40-ies metų. Pažiūrėsime, ar pavyks“, – teigė tinklininkas.

Apie trenerio kelią A. Mišeikis šiuo metu negalvoja. Kalbėdamas apie kitus iššūkius gyvenime, jis atskleidė, jog norėtų save išbandyti transporto arba prekybos srityse.

„Norėčiau save išbandyti save kitame amplua ir pažiūrėti, kaip seksis. Dabar gyvenimą planuoju šiek tiek kitaip ir tai yra visiškai natūralu. Dėl to visiškai nesijaudinu, nes profesionalo karjera vis tiek kažkada baigiasi“, – pabrėžė A. Mišeikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių