Vilkyčiuose stigo lietuvių pergalių

Savaitgalį Vilkyčiuose vykęs antrasis Europos autokroso etapas žiūrovus dalijosi su uostamiestyje vykusiu Klaipėdos džiazo festivaliu, tačiau, nepaisant šiek tiek mažesnio žiūrovų kiekio, gerų emocijų netrūko.

Europos autokroso čempionate važiuojančiam Pauliui Pleskovui namų trasoje sėkmė šypsojosi šykščiai, nors per bandomuosius važiavimus sportininko "Ford" buvo vienas greičiausių trasoje, tačiau po susidūrimo su sportininku iš Čekijos rinktinės lietuviui teko pamiršti prizininkų pakylą ir tenkintis penkta vieta. Aukščiausią rezultatą iš visų lietuvių pavyko pasiekti Šarūnui Glikui. Jis kopė ant trečio apdovanotųjų podiumo laiptelio.

Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) viceprezidentas Vladas Pleskovas teigė, kad visas renginys vyko sklandžiai ir jokių didelių nusiskundimų negauta.

"Visuomet galima surasti prie ko prikibti, tačiau esminiai dalykai – varžybų saugumas, geras pasiruošimas ir kokybiškas teisėjavimas – buvo. Tai svarbiausi gerų varžybų ingredientai", – teigė pašnekovas.

Jo teigimu, lietuviai gali drąsiai teigti, kad Vilkyčių trasa yra geriausių Europoje ketvertuke. "Vienintelis trūkumas, į kurį dėmesį atkreipė ir dauguma sportininkų – trasos danga. Vilkyčių trasoje panaudota daug seno asfalto granulių, kurios per pirmus važiavimus sportininkams leidžia mėgautis greičiu ir geru sukibimu, tačiau vėliau važiuojantys sportininkai susiduria su išraustomis provėžomis, akmenukai pakyla į viršų – tai trukdo sklandžiai važiuoti, tačiau manau, kad ši problema greitai bus išspręsta", – tvirtino V.Pleskovas.

LASF viceprezidentas ir P.Pleskovo komandos vadovas teigė nė kiek nesigraužiantis dėl prastesnio sūnaus pasirodymo, tačiau kartu šiek tiek abejojo ir teisėjo sprendimu dėl nuobaudos P.Pleskovui po susidūrimo su čeko "Škoda".

"Jeigu prisimintume praėjusių metų čempionatą, tai tokių kontaktų, koks įvyko Vilkyčiuose, buvo daug ir jeigu teisėjai būtų buvę tokie griežti, tai nuobaudų būtų sulaukę 5–6 sportininkai", – tvirtino V.Pleskovas.

Jis stebėjosi ir manevrais, kuriuos atliko čekas po susidūrimo su P.Pleskovo "Ford". "Užuot išlaikęs posūkio trajektoriją, sportininkas automobillį nukreipė į pievą. Peržiūrėjus vaizdo įrašą matyti, kad jis sėkmingai galėjo važiuoti toliau", – situaciją komentavo V.Pleskovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių