Vilniaus manieže – lengvaatlečių sezono atidarymas

Šeštadienį, sausio 28 dieną, sostinėje vyks kasmetinės Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės atviros varžybos.

Vyrai ir moterys varžysis dešimtyje rungčių, o iš viso tikimasi sulaukti apie 300 dalyvių, tarp kurių ir kovo pradžioje Stambule (Turkija) vyksiančio Europos uždarų patalpų čempionato normatyvą įvykdžiusi šuolininkė į tolį Jogailė Petrokaitė bei daugkartinė rutulio stūmimo ir disko metimo Lietuvos čempionė Ieva Zarankaitė.

Prieš artėjančias varžybas nacionalinė čempionė J. Petrokaitė pasakojo, jog pasiruošimas sezonui vyko įprastai, o dar spalio mėnesį Druskininkuose vykusioje pasiruošimo stovykloje daug dėmesio buvo skirta fiziniam pasirengimui.

Lengvaatletė teigė, jog dabartinė forma yra nebloga, o per treniruotes vykdomuose testuose fiksuojami asmeniniai pasiekimai. Visgi, J. Petrokaitė neslėpė, jog neseniai išgyveno sunkesnį periodą: „Prieš 3 savaites turėjau duobelę, kai nesinorėjo treniruotis ir trūko motyvacijos, tačiau šis laikotarpis praėjo ir dabartine savijauta esu patenkinta.“

„Su treneriu Eugenijumi Petroku žiemos sezono per daug neakcentuojame ir labiau koncentruojamės į vasarą, tačiau startas LLAF taurės varžybose yra vienas pagrindinių uždarose patalpose“, – pasakojo J. Petrokaitė.

Rutulio stūmimo rungtyje dalyvausianti I. Zarankaitė džiaugėsi pasiekta forma ir šiame sezone tikisi aukščiausių rezultatų karjeroje: „Turėjau puikią pasiruošimo stovyklą Oklahomoje (JAV), per kurią treniravausi tiek disko metimo, tiek ir rutulio stūmimo rungtyse.“

„Jaučiuosi stipri, greita ir neperdegus, todėl su nekantrumu laukiu LLAF taurės varžybų bei vasario mėnesį vyksiančio Lietuvos lengvosios atletikos čempionato“, – sakė I. Zarankaitė.

Artimiausias Ievos tikslas tarptautinėse varžybose – sėkmingas pasirodymas Europos metimų taurėje, kuri vyks kovo mėnesį Leirijoje (Portugalija).

Be jau paminėtų sportininkų varžybose planuoja startuoti ir Europos čempionato dalyvė, trišuolininkė Aina Grikšaitė, nacionalinis rekordininkas Simas Bertašius (startuos 3000 m bėgimo rungtyje), šeštadienį Čekijoje sezoną atidaręs sprinteris Gediminas Truskauskas (60 m – 6,75 sek.), olimpietė, šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė (dar vakar startavo varžybose Vokietijoje ir įveikė 1.87 m aukštį) ir kiti. Rutulio stūmimo rungtyje pasirodys 2022 metų gegužę pasaulio kurčiųjų vasaros žaidynėse aukso medalį iškovojęs Vytenis Ivaškevičius. Taip pat varžybose startuos ir Ukrainos atstovai, kurie stovyklauja Panevėžyje bei keletas lengvaatlečių iš Latvijos.

Varžybų pradžia – 13.00 val. (Lengvosios atletikos maniežas, Žemaitės g. 6, Vilnius).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių