Vilniaus rankinio derbyje „Šviesa“ išsikapstė tik per plauką

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Lietuvos rankinio čempionate vyko Vilniaus derbis, kuriame VHC „Šviesa“ tik per plauką laimėjo prieš HC „Vilniaus“ rankininkus 30:29 (16:11).

Turnyro lentelės pirmoje vietoje esanti VHC „Šviesa“ rungtynes pradėjo šaltu dušu (0:3) ir tik kėlinio viduryje įstengė išlyginti ir persverti rezultatą savo pusėn (6:6). Pabudę po tokios pradžios „šviesiečiai“ kėlinį užbaigė pirmaudami 16:11.

Nors antrajame kėlinyje aikštelės šeimininkai persvarą išlaikė, tačiau „Vilnius“ turėjo kitų planų ir paskutinėmis minutėmis išlygino rezultatą (24:24). Rungtynių pabaiga virto tikru nervų karu, bet lemiamą įvartį savo komandai įmetė „Šviesos“ žaidėjas Šarūnas Ugianskis, išplėšęs pergalę rezultatu 30:29.

„Rungtynės visada kaip derbis, vyksta įvartis į įvartį. Neatsimenu, kada mes su šitais varžovais lengvai žaidėme. Tiek mes, tiek jie nori įrodyti, kad yra geresni. Atrodo, pirmaujame penkiais įvarčiais ir ramiai žaidžiame savo žaidimą, bet jie nebūtų jie, jei neužsikabintų ant tokio mūsų žaidimo. Tada pora klaidų ir jau turime vieno įvarčio deficitą. Ačiū Šarūnui Ugianskiui, kad paskutinėmis sekundėmis ištraukė komandą“, - komentavo VHC „Šviesa“ žaidėjas Valdas Drabavičius.

„Žaidimas kaip ir neblogas. Norėjome ruoštis atkrintamosioms. Mūsų pozicija lentelėje turbūt nebūtų nei pakilusi, nei pakritusi, tai šiandien labiau koncentravomės į atkrintamąsias kovas. Mūsų suolas daug trumpesnis, tai pavargome, tempo neišlaikėme. Pagrindiniai minusai buvo nepataikyti metimai, pliusai - pataikyti (juokiasi). O jei rimtai, pliusai buvo neblogai stabdytas „Šviesos“ puolimas. Manau, kad pritrūko ir sėkmės, kad tam tikri epizodai būtų mūsų naudai ir rezultatą jau turėtume savo pusėje“, - rungtynių ir komandos tikslus apžvelgė HC „Vilnius“ žaidėjas Vaidas Drevinskas.

VHC „Šviesa“: Karolis Antanavičius ir Šarūnas Ugianskis - po 6, Karolis Bliuvas - 5, Laurynas Palevičius ir Valdas Drabavičius - po 4, Artūras Švilpa - 3, Taurintas Markiavičius ir Tadas Rasakevičius - po 1.

HC „Vilnius“: Vaidas Drevinskas - 10, Mindaugas Urbonas - 7, Martynas Žala ir Domantas Raudonius - po 4, Martynas Lapinskas - 2, Robertas Skobas ir Arminas Milaknis - po 1.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių