Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus "Žalgiris" – vis dar benamis

2010-03-21 10:00
Namai: kol kas neaišku, ar "Žalgiris" galės rungtyniauti jo vardu pavadintame stadione.
Namai: kol kas neaišku, ar "Žalgiris" galės rungtyniauti jo vardu pavadintame stadione. / Tomo Raginos nuotr.

Į A lygą sugrįžusi Vilniaus "Žalgirio" ekipa ieško stadiono, kuriame galėtų žaisti namų rungtynes. Kraštutiniu atveju, didžiausiai Lietuvoje sirgalių armijai palaikyti savo komandos tektų vykti į Kauną.

Trys alternatyvos

Legendinė "Pietų IV" tribūna sostinės "Žalgirio" stadione tebelaukia sugrįžtančių tikrųjų savo šeimininkų – "Žalgirio" futbolo ekipos aistruolių.

Nors VMFD "Žalgiris" vadovai žiemą tvirtino norintys matyti komandą, rungtyniaujančią "Žalgirio" stadione, kol kas pasiekti susitarimo su stadiono valdytojais nepavyksta.

Sostinės klubas derasi ir su "Vėtros" stadiono savininkais, o iš bėdos praeityje reprezentacinei šalies ekipai namų rungtynes gali tekti žaisti Kaune.

Būtent Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadionas buvo nurodytas Lietuvos futbolo federacijai kaip oficiali "Žalgirio" namų aikštė.

"Pirminiame derybų etape buvo kilę daug neaiškumų tiek dėl "Žalgirio", tiek dėl "Vėtros" stadionų. Toks buvo nuomos kainų skirtumas: mums būtų buvę palankiau nuomotis S.Dariaus ir S.Girėno stadioną ir penkis autobusus nuvežti mūsų sirgalius į Kauną", – sprendimą aiškino klubo direktorė Vilma Venslovaitienė.

Tiesa, "Žalgirio" vadovės teigimu, tikimybė, jog Vilniaus komanda rungtyniaus laikinojoje sostinėje, yra maža, nes derybos su dviejų Vilniaus stadionų valdytojais pastaruoju metu esą pasistūmėjo į priekį.

Savivaldybė delsia

Pirmadienį "Žalgirio" ekipos atstovai susitiks su "Vėtros" stadiono savininkais. Vis dėlto V.Venslovaitienė aiškino, kad klubo prioritetas yra žaidimas "Žalgirio" stadione, su kuriuo komandą sieja ilgametė istorija.

"Ten yra "Žalgirio" aura, prisiminimai, savos vietos mūsų sirgaliams", – kalbėjo V.Venslovaitienė.

"Žalgirio" stadionas priklauso "Ūkio banko investicinei grupei" (ŪBIG). Prieš pusantro mėnesio sostinės klubas pasirašė preliminarią nuomos sutartį su stadioną valdančia bendrove "Žalgirio sporto arena".

Vis dėlto šioje sutartyje nėra numatyta konkreti stadiono nuomos kaina. Dienraščio šaltinių teigimu, sutartyje įrašytas punktas, pagal kurį nuomos mokesčio dydis turėtų priklausyti nuo Vilniaus miesto savivaldybės pozicijos.

Savivaldybės, vasarį tapusios VMFD "Žalgiris" dalininke, valdžia tuomet pasižadėjo padėti klubui susitarti su "Žalgirio" stadiono valdytojais, atleisdama pastaruosius nuo turto mokesčio.

Tačiau atitinkamo sprendimo savivaldybė kol kas nėra priėmusi.

Laiko dar turi

V.Venslovaitienės teigimu, sukirsti rankomis su stadiono administracija trukdo ne finansinės nuomos sąlygos. "Pirmiausia reikia sutarti dėl techninių detalių. Pavyzdžiui, norėtume, kad mums patiems leistų susitvarkyti drabužines. Juk stadionas realiai neremontuotas", – aiškino klubo direktorė.

Tačiau "Žalgirio sporto arenos" generalinis direktorius Davidas Vardidzė tvirtino, jog jo bendrovės ir potencialių nuomininkų pozicijos išsiskiria būtent dėl nuomos kainos: "Esame suinteresuoti išnuomoti stadioną, bet kyla klausimų dėl finansinių sąlygų."

Dienraščio žiniomis, stadiono nuomos mokestis vienoms rungtynėms siekia maždaug 2–5 tūkst. litų, priklausomai nuo paslaugų, kurios užsakomos.

VMFD "Žalgirio" atstovai kol kas dar turi laiko deryboms – šiandien startuojančias A lygos pirmenybes dėl nepalankių oro sąlygų žalgiriečiai pradės rungtyniaudami sostinės "Sportimos" manieže, o pirmąsias namų rungtynes lauke turėtų sužaisti balandžio 25 d.

Praėjusiais metais I lygoje rungtyniavęs VMFD "Žalgiris" namų mačus žaidė sostinės "Vingio" stadione.


Komentaras


Ingvaras Butautas, "Žalgirio" sirgalius

"Suprantu, kad klubas mėgsta pataupyti pinigus, bet žaidimas Kaune neišeitų į naudą tam pačiam klubui jau vien dėl rinkodaros aspektų. Švelniai tariant, labai tikiuosi, kad Kaune mes namų mačų nežaisime. "Vėtros" stadionas būtų blogesnis variantas nei "Žalgirio". Jis yra nepatogus sirgaliams, be to, įsikūręs nepalankioje geografinėje padėtyje. Mes, aistruoliai, esame užaugę "Žalgirio" stadione, kuris mums yra kaip namai. Net jeigu Vladimiras Romanovas (ŪBIG prezidentas – red. past.) sugalvos nugriauti tą stadioną ir pristatyti namukų, "Pietų IV" liks kaip idėja mūsų širdyse."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų