Viltis apie medalį sužlugdė bauda

"Matome, kad auga nauja talentinga penkiakovininkų karta, ateityje galbūt pakeisianti mūsų olimpinius čempionus", – sakė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) prezidentas Genadijus Makuševas. Kaune vykstančio Europos jaunių (iki 17 ir 19 metų) čempionato rezultatai šeimininkus nuteikia optimistiškai.

Trečiadienį Europos čempionato kovos prasidėjo 17-mečių merginų varžybų finalu. Jame neblogai pasirodė Medėja Gineitytė, užėmusi galutinę 23-ią vietą. Tiesa, vilnietės rezultatai galėjo būti dar geresni, jei ne bauda, gauta pirmojoje rungtyje – plaukiant 200 m.

Iš 49-ių "Girstučio" baseine startavusių merginų M.Gineitytė užfiksavo 11-ą rezultatą (2 min. 21,91 sek.). Toks pasiekimas būtų suteikęs jai solidžias pozicijas prieš bėgimo ir šaudymo rungtį, nes greitakojė lietuvė buvo viena šios rungties favoričių. Tačiau jos planus sujaukė gauta 10 taškų bauda baseine už klaidingą (per ankstyvą) startą.

Šioje amžiaus grupėje Lietuvai atstovauja ir Ksenija Golubova, Patricija Gudlevičiūtė bei Tėja Pakinkytė, tačiau jų rezultatai buvo kuklesni. Vaikinų 17-mečių grupėje Kaune startuoja Kristupas Batakis, Danielius Bondorevas, Daumantas Malinauskas ir Titas Puronas.

Trūksta patirties

Trečiadienį vėliau vyko ir 19-mečių vaikinų atrankos varžybos. Šiandien 19-mečių merginų varžybų finale startuos kita Lietuvos viltis Elzbieta Adomaitytė. Atrankos B grupėje vilnietė surinko 931 tašką ir užėmė kelialapį į finalą garantuojančią 5-ą vietą. E.Adomaitytė buvo šešta fechtuojantis (14 pergalių ir 8 pralaimėjimai; 241 taškas), 22-a – plaukiant (2 min. 31,47 sek.; 248) ir penkta – bėgant ir šaudant (14 min. 18,60 sek.; 442).

Kita Lietuvos atstovė B grupėje – Meilė Žurauskaitė – surinko 601 tašką ir liko 22-a. A grupėjė Monika Rėkutė surinko 814 taškų ir užėmė 20-ą vietą, o Agnė Butkutė pelnė 670 taškų ir liko 23-ia.

"Turime ne vieną gabų sportininką, ypač tarp merginų. Tiesa, mūsiškiams dar labai trūksta tokio rango varžybų patirties, kuri labai reikalinga kovojant dėl aukščiausių apdovanojimų", – "Kauno dienai" aiškino G.Makuševas.

Kaune – lyg namuose

Europos čempionate Kaune kovoja 225 jaunieji atletai iš 21 šalies. Plaukimo varžybos vyksta "Girstučio" baseine (Kovo 11-osios g. 26), fechtavimosi – Lietuvos sporto universiteto manieže (Aušros g. 42), o bėgimo ir šaudymo – Nemuno saloje.

"Pernai Lenkijoje analogiškos pirmenybės buvo organizuotos labai aukštu lygiu, tad prieš šių metų čempionatą buvo nerimo, ar sugebėsime tinkamai surengti tokio masiškumo varžybas. Vis dėlto Kaune radome gerą infrastruktūrą, viskas greitai pasiekiama, arti miesto centro ir viešbučių. Neabejoju, kad gausūs mūsų svečiai liks patenkinti", – vylėsi LŠPF prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių