Vingio parką sudrebino ekstremalus bėgimas, tarp finišavusiųjų – ir V. Baumila

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Vilniaus Vingio parke pirmą kartą surengtas ekstremalus bėgimas su kliūtimis „OCR Lietuva. Vingio parkas“.

8 km trasa su beveik 20 kliūčių bei alinančiu karščiu pareikalavo didelės ištvermės bei valios.

Dėl 8 km Didžiosios taurės varžėsi profesionalai. Ne visi jie išsaugojo visas apyrankes, ne visi išvengė baudos minučių. Nenuostabu, nes kliūtys buvo tokios, kokios naudojamos per pasaulio ir Europos čempionatus arba kitose aukščiausio lygio varžybose.

Varžybose triumfavo „OCR Gargždai“ atstovas Renaldas Bugys. Jis finišavo per 35 min. 30,4 sek. sek.

„Emocijos – vau, jėga! Mano svajonė buvo sudalyvauti ekstremaliame bėgime miesto centre. Viskas nerealu – atmosfera, žmonės, parkas, gamta. Trasa keitėsi nuolat, buvo įkalnių, nuokalnių, stadionas. Pajutau Europos čempionato dvasią“, – sakė R. Bugys.

„Manau, kad tie, kurie neįveikė kliūčių, jų neišanalizavo prieš startą. Jeigu būtų visi įsigilinę į rungtis bei apmąstę strategiją, tai trasą būtų įveikę visi. Jos sunkios, bet įveikiamos“, – pridūrė R. Bugys.

Planuojama, kad ekstremalus bėgimas taps tradiciniu.

Nuo R. Bugio nedaug atsiliko „OCR Baltic Warriors“ lyderis Dainius Liutkus. Jo laikas po finišo buvo 35 min. 37,7 sek. Visgi vienoje iš kliūčių jis turėjo atsisveikinti su apyranke, kas kainavo dvi baudos minutes. Dėl jis smuktelėjo į trečiąją poziciją, o antroji atiteko baltarusiui Ramanui Katolikau (37.34,0).

A. Savickio nuotr.

Tarp moterų užtikrintai triumfavo Sandra Montvilė („OCR Baltic Warriors“, 46.54,1). Antra liko Inga Palaikienė (57.54,5), trečia – Ieva Želvytė („OCR Gargždai“, 1:01.57,1).

Sėkmingai šiose varžybose pasirodė žinomas Lietuvos atlikėjas ir didelis ekstremalaus bėgimo entuziastas Vaidas Baumila („Sportive locals“). Jis užėmė 24-ąją vietą (55.57,7). 

„Pabaigoje jau tikrai buvo atiduotos paskutinės jėgos, – po finišo mintimis dalinosi V. Baumila. – Trasa buvo labai smagi ir labai sunki. Ištvermė patikrinta maksimaliai. Labai džiaugiuosi bėgdamas miške, būdamas gamtoje, tarp medžių. Tai yra pats smagiausias sportas man. Tokie renginiai labai reikalingi ir labai smagu, kad šis sportas vis labiau ateina į Lietuvą. Greitai jį išvysime ir olimpiadoje.“

Iš 81 startavusio finišą pasiekė 46 dalyviai.

Po profesionalų, vėliau prie starto linijos stojo visi norintys. Vingio parko takeliuose jiems taip pat teko peršokti ar pralysti pro įvairias kliūtis, šliaužti po viela, permesti 15 kg kamuolį, tempti padangas, lipti per nuvirtusius medžius, nešti vandens baką į kalną, pabūti „nindzėmis“, o finiše viena po kitos lauks kompleksinės kliūtys iš pastolių.

Nemažai dalyvių turėjo padėti vienas kitam, kai kuriems teko kliūtis apibėgti. Buvo duotas startas ir moksleiviams nuo 16 metų. Jaunimas taip pat pademonstravo savo ištvermę ir aistrą sportui.

Sporto šventė Vilniuje baigėsi ekstremaliais išbandymais ir patiems mažiausiems. Vaikai nuo 5 metų rungėsi ir šėlo nemokamame bėgime specialiai iš batutų įrengtose 500 m trasoje. Vaikų emocijos, azartas ir džiaugsmas finišavus nei kiek nenusileido profesionaliems atletams.

Dalis šio renginio surinktų lėšų skirta paremti Ukrainai.

Dar vienas didelis OCR renginys vyks rugsėjo 10 dieną. Tuomet dalyviai varžysis jau tradiciniame „OCR Lietuva. Kazlų Rūda“ bėgime. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių