Pereiti į pagrindinį turinį

Vitalijus Kozlovas: „Sieksiu naujų rekordų“

2009-04-15 15:54
Vitalijus Kozlovas: „Sieksiu naujų rekordų“
Vitalijus Kozlovas: „Sieksiu naujų rekordų“ / LAF nuotr. V.Kozlovas - vienas Lietuvos rinktinės lyderių.

Vilnietis lengvaatletis Vitalijus Kozlovas per pastaruosius metus pagerino du Lietuvos rekordus 800 m bėgimo rungtyje - liepą Kaune jis atnaujino pirmąją eilutę vasaros sezono lentelėse (1 min. 46,58 sek.), o vasarį Vienoje (Austrija) - ir uždarų patalpų (1 min. 48,52 sek.).

Bėgikas teigia, kad tai - ne paskutiniai jo rekordai. Dabar  22 metų V.Kozlovas rengiasi pagrindiniam vasaros sezono startui - Europos jaunimo (U-23) lengvosios atletikos čempionatui Kaune.

Per Velykas vienas Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės lyderių trumpam buvo grįžęs į Lietuvą tarp treniruočių stovyklų Portugalijoje.

„Pirmoji stovykla Faro mieste buvo įvadinė, joje daugiausiai dėmesio buvo skiriama bendram fiziniam pasirengimui. Jos metu stadiono praktiškai nemačiau. Tačiau antroje stovykloje (ji truks iki gegužės pradžios) jau bus dirbama tiesiogiai bėgimo takelyje. Tik po jos galėsiu aiškiau sau pasakyti, kokią sportinę formą pasiekiau. Žiemos sezono metu visą laiką galvojau, jog ji - ne ideali, tačiau šalies rekordą pagerinau. Svarbiausia, kad neturiu jokiu rimtesnių traumų, ir tai labiausiai džiugina“.

Žvelgdamas į artėjančius vasaros startus, V.Kozlovas teigia, kad pagrindinis startas - Europos jaunimo čempionatas Kaune: „Tai svarbiausias startas šiemet. Kaip ir universiada bei pasaulio čempionatas Berlyne.  Tikiuosi pagerinti ir savo asmeninį rezultatą, o tai kartu reikštų ir naują šalies rekordą.“

Žiemos sezono metu V.Kozlovas daug eksperimentavo bėgdamas ir netradicines distancijas - tiek 400, tiek ir 1500 m. Ar eksperimentai bus tęsiami ir toliau? „Supratau, kad ilgesnėms distancijoms trūksta ištvermės. Tad Kaune bėgsiu 800 m ir estafetę 4 po 400 m. Atranka 800 m bėgime bus labai sunki - varžybos vyks tik dviem etapais - atrankos bėgimai ir finalas. Todėl gali įvykti įvairiausių netikėtumų. Tad pradinis tikslas bus finalas, o patekus į jį, tikslai jau visiškai kitokie - stengčiaus būti tarp prizininkų.“

Pagrindiniais savo konkurentais Europos jaunimo čempionate Vitalijus įvardija Latvijos bei Lenkijos bėgikus. O rusai? „Ne, Rusijos jaunimas šioje rungtyje nežiba - jų rezultatai yra apie 1 min. 49 sek., tad jie nebus rimtais konkurentais“, - teigė bėgikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų