Pereiti į pagrindinį turinį

V.Ivanauskas tikėjo "Bangos" žaidėjais

2008-12-22 09:00
V.Ivanauskas tikėjo "Bangos" žaidėjais
V.Ivanauskas tikėjo "Bangos" žaidėjais / Nerijaus Jankausko nuotr. Sveikinimas: V.Ivanauską (dešinėje) per sezono pabaigtuves pasveikino Lietuvos futbolo federacijos atstovas, iš Gargždų kilęs R.Zdančius.

Gargždų "Bangos" futbolininkus į Lietuvos futbolo 1-osios lygos prizininkus atvedęs Valdas Ivanauskas nėra tikras, ar kitąmet treniruos šią Klaipėdos rajono vienuolikę.

Dėl rytojaus – nežinomybė

"Sausio mėnesį susitiksiu su "Bangos" klubo vadovais, kurie iki to laiko daugmaž žinos kitų metų biudžetą, ir tarsimės, – apie ateitį nedideliame miestelyje kalbėjo legendinis Lietuvos futbolininkas. – Jei jiems pavyks surasti rėmėjų, mielai treniruosiu gargždiškius ir kitąmet."

Vienas geriausių visų laikų šalies žaidėjų Valdas Ivanauskas Gargžduose šiltai sutiktas buvo liepos mėnesį, kai pakeitė į "Šiaulių" klubą išvykusį, kelerius metus komandą treniravusį italą Fabio Lopezą.

Prieš atvykstant V.Ivanauskui, "Banga" po 13 rungtynių turėjo 23 taškus ir buvo penktoje vietoje. Vadovaujant naujajam treneriui bronzos medalininkai iš 19 rungtynių laimėjo 13, dvejas sužaidė lygiosiomis ir 4 pralaimėjo.

Antroje čempionato pusėje gargždiškiai iškopė į trečiąją vietą, kurią nesunkiai apgynė. Pelnę 64 taškus, "Bangos" žaidėjai artimiausius persekiotojus Kauno "Rodiklio" futbolininkus aplenkė net 8 taškais.

V.Ivanauskas neslėpė, kad ne kartą teko išgirsti palyginimus su prieš tai dirbusio italo taktika.

"Kiekvienas treneris turi savo viziją, darbo metodiką, tikslus, todėl teko išgirsti įvairių nuomonių, – teigė jis. – Ar, man atėjus, treniruotės tapo sunkesnės, tegul pasako žaidėjai. Tačiau, jei tikslą pasiekiau, vadinasi, dirbau teisingai."

Rado tvarkingą klubą

Kaunietis pripažino, kad atvykęs į Gargždus rado ne palaidą balą, o tvarką, kokia turi būti normaliame klube ir ankstesniojo stratego įskiepytą futbolininkams žaidimo braižą.

"Klubas savo vadyba, pradedant žaidėjais ir baigiant verslininkais, yra stiprus, – džiaugėsi po 14 metų pertraukos "Bangą" į prizininkus atvedęs V.Ivanauskas. – Geri komandos rezultatai – tai vaisiai, kurių sėklas buvo pasodinęs klubo valdybos pirmininkas Dainiaus Šatkus."

Jei ne šiandieninė krizė, klubo tikslą – patekti į A lygą – būtų galima įgyvendinti dar greičiau.

V.Ivanauskas pasidžiaugė vyresniųjų ir jaunesniųjų futbolininkų darna. Patyrę Martynas Karalius, Andrius Gedgaudas, Tomas Rimas, Orestas Buitkus – labai vertingi ekipai žaidėjai. Į juos siekia lygiuotis būrys jaunų žaidėjų. Edvinas Bračkus, Karolis Urbaitis ir Mikas Kura buvo pakviesti į Lietuvos 18-mečių rinktinę, kurią irgi treniruoja V.Ivanauskas.

"Jei ir kiti jauni gargždiškiai tobulės, kitąmet jaunių rinktinėje galėsime išvysti ir daugiau "Bangos" atstovų", – patvirtino treneris.

Biudžetas – po švenčių

D.Šatkus dienraščiui sakė, kad dar anksti galvoti apie kitus metus.

"Kol kas gyvename pasibaigusio sezono džiaugsmais, – juokavo anksčiau pats "Bangoje" žaidęs verslininkas. – Prieš akis – šventės, po to suksime galvas formuodami kito sezono biudžetą."

Nieko pirmininkas negalėjo pasakyti ir apie būsimąją komandos sudėtį.

"Yra tvirtas branduolys, kurį sudaro gargždiškiai, – tvirtino D.Šatkus. – Kol kas anksti kalbėti, kuo mes sustiprinsime komandą."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų