Pereiti į pagrindinį turinį

V.Romanovas neįsivaizduoja "Žalgirio" be A.Sabonio

2009-05-07 09:00
Darbai: V.Romanovas jau turi susidaręs nuomonę, kas "Žalgiryje" jį tenkina, o kas – ne.
Darbai: V.Romanovas jau turi susidaręs nuomonę, kas "Žalgiryje" jį tenkina, o kas – ne. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno "Žalgirio" klubui pagalbos ranką ištiesęs Vladimiras Romanovas artimiausiu metu ketina pats gilintis į klubo reikalus. Tačiau jis teigia neįsivaizduojąs "Žalgirio" be Arvydo Sabonio.

Dienraštis jau vakar rašė, kad naująja "Žalgirio" savininke tapo "Ūkio banko investicinė grupė" (ŪBIG). ŪBIG pranešime spaudai teigiama, kad svarbiausias "Žalgirio" tikslas – ugdyti jaunimą ir jauniems talentams sudaryti sąlygas patekti į pagrindinę komandą. "Kaip visada, sieksime būti tik pirmi", – pranešime cituojamas ŪBIG prezidentas ir didžiausias sporto mecenatas Lietuvoje V.Romanovas.

"Nesitikėjome, kad nors vienas verslininkas išties ranką klubui, – pripažino A.Sabonis. – V.Romanovas mane nustebino. Tai žmogus, kuris yra tikras sporto mėgėjas. Pažadėjo ir laikėsi savo žodžio. Noriu užtikrinti, kad naujųjų akcininkų tikslas vienas – vystyti "Žalgirį". Remiu šį planą."

– Ar galėtumėte įvardyti vieną – svarbiausią – motyvą, kuris lėmė jūsų sprendimą gelbėti "Žalgirį"? – dienraštis vakar pasiteiravo ŪBIG prezidento V.Romanovo.

– Meilė. Čia joks gelbėjimas, o juodas darbas.

– Galbūt ketinate susitikti su "Žalgirio" žaidėjais ir aptarti esamą padėtį?

– Nuolat reikės bendrauti ir su žaidėjais, ir su treneriais.

– ŪBIG išplatintame pranešime teigiama: "Klubo pertvarkymo planas bus įgyvendintas tik tuo atveju, jei bus įvykdytos kitos būtinos sąlygos ir pavyks rasti kompromisą su kreditoriais. Taip pat, jei pavyks bendradarbiauti su Lietuvos krepšinio federacija, užkertant kelią agentų lupikavimui ir kitiems parazitams aplink sportą." Ar galėtumėte plačiau pakomentuoti šiuos teiginius?

– Jeigu pas vaiką ateina pedofilas, tai sukeliamas ne tik triukšmas. Bet jei pas šešiolikos metų vaiką ateina kitos rūšies parazitas ir su visais geriausiais jaunaisiais talentais, norėdamas pasipelnyti, pasirašo sutartis, aišku, ne be vietinių bendrininkų pagalbos, visi tyli. Kodėl tos gaujos nevadiname nusikaltėliais? Tokia situacija susiklostė, kad nei visuomenė, nei įstatymai neriboja agentų veiklos.

– Ar neketinate keisti dabartinės "Žalgirio" administracijos?

– Gyvenimas parodys. Bet esame patenkinti direktoriumi Pauliumi Motiejūnu, kuris, ištikus krizinei situacijai, turėjo drąsos pasakyti, kad klubui gresia bankrotas. Arvydas Sabonis yra legenda. Lieka vienas klausimas, ar jis nori likti klubo prezidentu. Bet mes neįsivaizduojame "Žalgirio" be Sabonio.

– Iki šiol daugiau domėjotės futbolu. O krepšinio rungtynes mėgstate stebėti?

– Tarp kūrybos ir stebėjimo yra didelis atstumas. Tai tas pats, kaip kurti pasaulį ir jį tik stebėti.

– Puikiai išmanote futbolo vadybą. Ar pats ketinate gilintis ir į krepšinio vadybą, ar tai patikėsite kitiems žmonėms?

– Kol nepatikėsiu, reikės dirbti pačiam. Sportas yra sportas – vadyba yra universali.

– Ar, tapęs "Žalgirio" savininku, nežadate visiškai pasitraukti iš FBK "Kaunas" ir Lietuvos futbolo?

– Ačiū. Gera idėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų