Pereiti į pagrindinį turinį

Vyriausybės sveikinimai – be premijų

2009-04-08 09:00
Vyriausybės sveikinimai – be premijų
Vyriausybės sveikinimai – be premijų / BFL nuotr. Dovana: premjerui A.Kubiliui "Lietuvos ryto" žaidėjai įteikė simbolinius čempionų marškinėlius.

Garbės kryžiai, medaliai, diplomai, gėlės, sveikinimo kalbos ir vynas – toks buvo Europos taurės laimėtojų Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkų priėmimas Vyriausybėje.

Valstybę užklupę ekonominiai sunkumai neleido Vyriausybei skirti premijų antrą pagal svarbą kontinento trofėjų iškovojusiems krepšininkams. 2005 m. ULEB taurę laimėjusiai "Lietuvos ryto" komandai iš Rezervo fondo buvo skirta 240, o 2007 m. už patekimą į finalą – 300 tūkst. litų.

"Pažiūrėkite, koks tuo metu buvo Rezervo fondas – jis siekė 50 mln. ir daugiau. Dabar rezervą sumažinome iki 10 mln. litų ir palikome jį vien nenumatytiems įvykiams – stichinėms nelaimės ir panašiai", – teisinosi premjeras Andrius Kubilius.

Vilniaus ekipos treneris Rimas Kurtinaitis dėl to Vyriausybei nepriekaištavo. "Mes patys matome, kokia padėtis valstybėje, kaip gyvena mokytojai, policininkai. Surasime pinigų kitur", – šyptelėjo krepšinio specialistas.

48-erių metų kauniečiui, iškovojusiam didžiausią pergalę per trenerio karjerą, įteiktas svarbiausias Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) apdovanojimas – Sporto garbės komandoro kryžius. Daugiausia prie "Lietuvos ryto" pergalių prisidėjusiems krepšininkams įteikti Sporto garbės kryžiai, kitiems – medaliai už sporto pergales.

"Ačiū už stebuklą", – nedaugžodžiavo krepšininkus sveikinęs premjeras A.Kubilius. Politikui Vilniaus ekipa įteikė šaliką ir marškinėlius su visų krepšininkų parašais.

Už sveikinimus padėkojęs R.Kurtinaitis neprarado humoro jausmo. "Dirbam pagal sovietinę metodiką – daug treniruojamės, mažai miegam, mažai valgom. O sporto ministro norėjau paklausti – kodėl ant apdovanojimo disko metikas?" – nusijuokė Vilniaus ekipos treneris.

Vilniečių sveikinimų maratonas tuo nesibaigė – šiandien Europos taurės laimėtojus priims Prezidentas Valdas Adamkus, vėliau planuojama sportininkus pagerbti Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete.

"Aišku, kad tai išmuša iš ritmo, nes dabar labiausiai norisi atsikvėpti. Bet nieko nepadarysi – turime atiduoti duoklę valdžios vyrams ir tautai", – atsiduso R.Kurtinaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų