Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirį" egzaminuos Rusijos čempionai

Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Ingos Juodytės nuotr.

Kauno "Žalgirio" krepšininkai šiandien turės galimybę per vienas rungtynes uždirbti kelias dešimtis tūkstančių litų.

Atvyks ir A.Sabonis

Lietuvos vicečempionai Maskvoje sužais pirmąjį naujosios Vieningosios krepšinio lygos (VKL) mačą su Rusijos čempione ir Eurolygos vicečempione CSKA komanda, kuriai atstovauja Ramūnas Šiškauskas.

Varžybų reglamente numatyta, kad dvikovos prizų fondą – 1 mln. rublių – pasidalys abu klubai.

Senų varžovų "Žalgirio" ir CSKA rungtynės Maskvoje – neeilinis įvykis. Susitikimo organizatoriai skelbė, kad rungtynių ginčo kamuolį simboliškai įžais Lietuvos krepšinio legenda Arvydas Sabonis ir buvęs ilgmetis jo oponentas iš maskviečių ekipos Vladimiras Tkačenka.

Komanda dar neįsibėgėjo

Į Maskvą vakar išvyko dešimt "Žalgirio" žaidėjų. Namie pagal individualią programą su treneriu Gvidonu Markevičiumu liko treniruotis Šarūnas Vasiliauskas, Artūras Milaknis, Povilas Butkevičius ir Siimas-Sander Venė.

Rungtynės Maskvoje kauniečiams bus paskutinis rimtas mačas prieš spalio 21 d. startą Eurolygoje.

"Generaline Eurolygos repeticija dvikovos su CSKA gal ir nevadinčiau, bet jėgų patikrinimas bus neblogas. Po šių rungtynių turėsime beveik savaitę dar pakoreguoti savo žaidimą, – teigė "Žalgirio" vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas. – Vis dėlto Vieningosios krepšinio lygos turnyre dalyvaujame ne tik tam, kad dalyvautume ar spręstume kitus savo reikalus. Šis turnyras mums pakankamai svarbus ir mūsų tikslas patekti jame į pirmąjį ketvertuką."

G.Krapikas teigė, kad komanda dar nėra įsibėgėjusi, žaidėjai dar nepasiekė geriausios savo sportinės formos: "Jaučiasi, kad sezonas dar tik prasideda. Geras rungtynes keičia blogesnės, vienose gerai ginamės, kitose negalime užpulti."

Trenerį labiausiai džiugina aukštyn kylanti Mirzos Begičiaus žaidimo kreivė: "Pildosi mano žodžiai, kad iki sezono pradžios jis atsigaus. M.Begičiaus savijauta gerėja, jis daug geriau jaučiasi aikštėje ir komandos draugai juo pradeda pasitikėti."

Ambicingi lygos planai

Kitas VKL B grupės pirmojo rato rungtynes "Žalgiris" žais lapkričio 1-ąją namuose su Talino "Kalev-Cramo" krepšininkais, o 18 d. Ukrainoje – su Mariupolio "Azovmaš".

Naujoji lyga puoselėja dideles ambicijas – planuojama ateityje, maždaug per trejus metus, padidinti dalyvių skaičių iki 16 ir įtraukti į varžybas Vakarų Europos klubus.

"Mes nekuriame alternatyvos Eurolygai ar kuriai nors kitai Europos krepšinio struktūrai, – sakė Rusijos krepšinio federacijos (RKF) prezidentas Sergejus Černovas. – Šis projektas yra pirmiausia mūsų krepšinio strategijos dalis, be to, skirtas toms kaimynų komandoms, kurios jaučia rungtynių su pajėgiais, lygiaverčiais konkurentais deficitą."


VKL rungtynėms – po milijoną rublių

Pirmajame Vieningosios krepšinio lygos (VKL) čempionate dalyvaus aštuonios komandos iš penkių šalių.

A grupėje rungtyniaus Rygos VEF (Latvija), "Doneck" (Ukraina), Kazanės "Uniks" ir Maskvos srities "Chimki" (abi – Rusija) ekipos, B – Maskvos CSKA (Rusija), Talino "Kalev-Cramo" (Estija), Mariupolio "Azovmaš" (Ukraina) ir Kauno "Žalgiris".

Reguliariosios varžybos baigsis 2010 m. sausio 10-ąją. Grupėse 1–2 vietas užėmusios ekipos pateks į finalo ketverto turnyrą, kuris vyks sausio 21–22 d.

Kiekvienų rungtynių prizų fonde – 1 mln. Rusijos rublių (maždaug 80 tūkst. litų). 60 proc. sumos teks nugalėtojams, 40 proc. – pralaimėjusiai komandai. VKL sumokės honorarus teisėjams, jų kelionių bei apgyvendinimo išlaidas.

VKL įkurta 2008-aisiais, pagrindinis rėmėjas – Rusijos valstybinis bankas "VnešTorgBank" (VTB).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų