Pereiti į pagrindinį turinį

Žalgiriečiai keršijo už trenerius

Minutės: žalgiriečiai patys prašė minutės pertraukėlių, patys jose ir tarėsi.
Minutės: žalgiriečiai patys prašė minutės pertraukėlių, patys jose ir tarėsi. / Tomo Raginos nuotr.

"Žalgirio" krepšininkai žaidė su ugnimi akyse, "Lietuvos rytas" priminė savo šešėlį vidurdienį, o Kauno sporto halės tribūnos siuntė prakeiksmus apsaugos apsuptam Vladimirui Romanovui.

Po emocingų ketvirtųjų rungtynių LKL finalo serijos rezultatas vėl tapo lygus 2-2.

"Buratiną į durnyną" – tokia "Žalgirio" ekipos sirgalių žinutė klubo savininkui V.Romanovui ketvirtadienį tapo pagrindiniu Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos mačo leitmotyvu.

Rungtynių Kauno sporto halėje pradžioje tramdomaisiais marškiniais apsivilkę ir ilgas medinio animacinio filmuko veikėjo nosis užsidėję "Žalgirio" sirgaliai marširavo aplink aikštę, nešdami pagrindiniam laikinosios sostinės komandos akcininkui adresuotą transparantą.

Pasiruošusi buvo ir ištikimiausių komandos sirgalių E tribūna, kurioje išsiskyrė plakatai su perbrauktu V.Romanovo atvaizdu ir dolerio ženklu. "Garbė nenuperkama" – tokiu užrašu savo veiksmus paaiškino Kauno komandos aistruoliai.

Nors šalia "Žalgirio" atsarginių suolelio įsitaisęs V.Romanovas vaizdavo gerai nusiteikusį ir plojo išradingiems sirgaliams, aplink klubo šeimininką susispietę apsaugos darbuotojai aplinką stebėjo budriais veidais.

Rungtynėms prasidėjus žiūrovai numojo ranka į trenerius iš komandos atėmusį savininką ir emocingai palaikė "Žalgirio" krepšininkus. Pastarieji per minutės pertraukėles sunkiai gaudydami kvapą turėjo šaukti vienas kitam patarimus, kad perrėktų triukšmingą halės publiką.

Net ir neturėdami trenerių užnugario, kauniečiai nuo pirmųjų mačo minučių privertė "Lietuvos ryto" ekipą vytis šeimininkus. Neįprastai ramus vilniečių treneris Rimas Kurtinaitis stebėjo, kaip jo komanda žaidžia vienas prasčiausių tokios svarbos rungtynių šį sezoną.

Po finalinės sirenos R.Kurtinaičio laukė dar viena nemaloni pareiga: paspausti ranką ir pasveikinti, iškovojus pergalę, trenerio funkcijas šiame mače atlikusį "Žalgirio" kapitoną Dainių Šalengą, kurį po pirmųjų LKL finalo rungtynių "Lietuvos ryto" strategas buvo apkaltinęs krepšinio etiketo nesilaikymu.

83:70 – tokiu santykiu "Žalgiris" laimėjo ketvirtąją dvikovą dėl šalies čempionų titulo. "Skiriame šią pergalę treneriui, kurio nėra, bet yra jo įdirbis, nes žaidėme pagal jo sistemą", – kalbėjo "Žalgirio" įžaidėjas Mantas Kalnietis.

Penktosios LKL finalo serijos, kurios rezultatas dabar lygus 2-2, rungtynės pirmadienį bus žaidžiamos Vilniuje.


Komentarai


Dainius Šalenga, "Žalgirio" kapitonas:

"Treneris reikalingas, bet šiandien nebuvo kur trauktis. Šiandien vyresni žaidėjai stengėsi suvaldyti procesą. Nebuvo lengva, nes ir nuovargis jautėsi. Aš nesu treneris, tiesiog niekas kitas net minutės pertraukėlės negali paprašyti. Sunku atlikti keitimus būnant aikštėje. Kai žaidi, nebematai, kas žaidė, kas pavargo. Keitimai vyko, bet dabar labai sunku pasakyti, kaip viskas vyko. Tačiau žaidėjų nusiteikimas ir kiekvieno jų indėlis kompensavo trūkumus."


Rimas Kurtinaitis, "Lietuvos ryto" vyriausiasis treneris:

"Turiu pagirti žalgiriečius, kurie mobilizavosi net tokioje situacijoje. Jie žaidė puikiai, ir mes šiandien neturėjome jokių šansų nugalėti. Šį sezoną "Lietuvos rytas" yra išsibalansavęs. Kartais žaidžiame gerai, bet tai nėra ta komanda, kurią norėčiau matyti. Turime problemų su legionieriais. Nežinome, kada jie nori žaisti, o kada ne. Jie tiesiog nejaučia tos finalo dvasios. Išspręsti savo problemas turime dvi dienas. Jei norime žaisti Eurolygoje, privalome nugalėti."


Rungtynių statistika

"Žalgiris" – "Lietuvos rytas"

2010 05 13, Kauno sporto halė, 5000 žiūrovų.

83:70

(20:16, 21:12, 19:23, 23:19)

"Žalgiris":

M.Brownas (5 klaidos) 17, D.Šalenga 13, T.Watsonas (atkovojo 11 kamuolių) 10, A.Čapinas, T.Klimavičius ir M.Delašas – po 9, M.Kalnietis (4 rezultatyvūs perdavimai, 4 klaidos) 4, A.Milaknis 2 (A.Juškevičius).

"Lietuvos rytas":

I.Miloševičius 14, S.Babrauskas, A.Jomantas ir A.Baynesas – po 10, J.Valančiūnas 7, D.Zavackas 6 (žaidė 12 min.), M.Gecevičius 5 (žaidė 34 min., 1/8 metimų), S.Buterlevičius 4, M.Bjelica (žaidė 9 min.) ir J.Sinica – po 2 (K.Bajramovičius ir V.Ginevičius).

Komandų rodikliai:

dvitaškiai – 24/49 (49 proc.) ir 19/38 (50), tritaškiai – 6/16 (37) ir 3/16 (19), baudos – 17/22 (77) ir 23/31 (74), atkovota kamuolių – 37 ir 37, perimta – 8 ir 7, klaidų – 13 ir 18.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų