Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" ateitį gaubia tamsa

2009-01-05 09:00

Sausio 5-ąją Vilniaus "Žalgirio" bazėje neužsižiebs nė viena šviesa. Dėl įsiskolinimų išjungta elektra gali reikšti legendinio Lietuvos futbolo klubo pabaigos pradžią.

Verdiktas – šią savaitę

Baigiantis praėjusiam A lygos sezonui iš "Žalgirio" stovyklos pasigirdo viltingų žinių. Esą pasirodė galimų investuotojų iš Lietuvos ir Rusijos, kurie galėtų perimti dalį arba visas Vilniaus klubo akcijas. Buvo tikimasi, kad "Žalgiris" Naujuosius pasitiks jausdamas tvirtesnį pagrindą po kojomis.

Optimizmas pasirodė niekuo nepagrįstas. Žalgiriečiai išgirdo atvirkščias naujienas – klubo bazėje sostinės Žolyno gatvėje sausio 5 d. už įsiskolinimus bus išjungta elektra.

Algos už praėjusį sezoną "Žalgirio" žaidėjams ir treneriams taip pat lieka miražu. Paskutinį kartą vilniečiai atlyginimus gavo dar birželį.

"Kalbų buvo įvairių, bet kol kas tai ir lieka kalbomis. Laukiame ir laukiame. Ketvirtadienį komanda renkasi bazėje. Tada ir žiūrėsime, ką pasakys klubo valdyba", – dienraščiui sakė "Žalgirio" treneris Mindaugas Čepas.

Beje, žalgiriečiai turėjo susirinkti anksčiau. Gruodžio pabaigoje "Sportimos" manieže buvo planuotas draugiškas turnyras buvusio komandos futbolininko ir trenerio Gintauto Kalėdinsko atminimui. "Tačiau dėl užsitęsusios klubo finansų krizės šis turnyras atidedamas", – toks pranešimas praėjusių metų pabaigoje pasirodė oficialiame komandos tinklalapyje.

Savininką slegia problemos

Vilniečiai tik iš nuogirdų sužino naujienas apie klubo finansinę padėtį. Nedaug žinoma ir apie derybas su galimais investuotojais. Tačiau iš to, kas kalbama, panašu, kad "Žalgirio" ir toliau dantimis įsikibęs laikosi dabartinis savininkas Vadimas Kastujevas.

Šis verslininkas nuo birželio dienas leidžia Maskvos kalėjime "Matrosskaja tišina", tačiau niekam nesuteikia įgaliojimų spręsti "Žalgirio" klausimą. O klubas ir toliau stumiamas į aklavietę.

V.Kastujevas pastaruoju metu sulaukė nemalonių žinių ir iš Lietuvos. Gruodį teismas už skolas areštavo jam priklausančios bendrovės "GL Statyba" turto už 3,8 mln. litų.

Spalį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba atliko kratas kitoje su V.Kastujevu siejamoje bendrovėje "Varalda". Tuomet suimti ir keli šios įmonės vadovai.

Slegianti nežinomybė

Gali būti, kad ką nors komandai šį ketvirtadienį praneš klubo vadovai. Gali būti ir taip, kad nepraneš nieko. Kaip buvo ir pusę praėjusio sezono.

Kol kas visiškai neaišku, ar bus tas naujienas kam pranešti. M.Čepas nesiryžo spėlioti, kiek žaidėjų pasirodys klubo bazėje ketvirtadienį.

Pastaruoju metu plūsta pranešimai, kad žalgiriečiai ieško naujų komandų. Tikėtina, kad puolėjas Andrius Puotkalis ir vartininkas Ernestas Šetkus kitą sezoną vilkės Tauragės "Tauro" marškinėlius.

"Kiek susirinks, tiek susirinks. Svarbiausia, kad ką nors sužinotume, – sakė M.Čepas. – Aš jau nebesiryžtu nieko spėlioti. Nesu nei optimistas, nei pesimistas. Žinau tik tiek, kad dabar kentėsiu iki galo. Iš principo."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų