Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" ir "Kauno" laukia pirmoji lyga

2009-03-20 09:00

Legendinis Lietuvos futbolo klubas Vilniaus "Žalgiris" gali naują sezoną pradėti 1-ojoje lygoje. Gali būti, kad ten atsidurs ir A lygos vicečempionas FBK "Kaunas".

Vakar pasigirdo žinių, kad Kauno klubo vadovų susirinkime nuspręsta trauktis iš stipriausiosios šalies futbolo lygos į pirmąją. Šio klubo pagrindinis rėmėjas Vladimiras Romanovas jau anksčiau buvo viešai užsiminęs, kad dėl nesutarimų su Lietuvos futbolo federacija (LFF) jis gali taip pasielgti.

Tuo pat metu, kai posėdžiavo kauniečiai, LFF apeliacinis licencijavimo komitetas suteikė "Žalgiriui" antrojo šalies diviziono licenciją. Šio komiteto sprendimas galutinis ir neskundžiamas.

Pastarosiomis dienomis sklido kalbos, kad nuo šios savaitės vidurio dėl "Žalgirio", tebepriklausančio Maskvoje kalinčiam verslininkui Vadimui Kastujevui, vyko derybos su jo žmona Veronika Kastujeva, o deryboms tarpininkavo aukštas šalies sporto funkcionierius.

"Pastaruoju metu Vilniaus klubas atliko nemažą darbą. Papildoma informacija apie sutartis su rėmėjais bei žaidėjais ir kitus šių metų planus papildė ankstesniąją ataskaitą ir dabar atitinka 1-ojoje lygoje galiojančius kriterijus", – sakė dienraščiui LFF licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis.

Be to, "Žalgiris" įpareigotas sezono metu teikti tarpines finansines ataskaitas bei kitą papildomą medžiagą pagal kitas kriterijų grupes.

"Domėsimės, ar klubas įgyvendina reikalavimus ir jų laikosi", – paaiškino L.Zibolis.

Neoficialių šaltinių teigimu, V.Kastujevo valdomas "Žalgiris" vien žaidėjams skolingas daugiau nei pusantro milijono litų, o verslininko įmonėms – virš dviejų milijonų.

"Žalgirio" klubo administracijos direktorė Aida Dudonienė informavo, kad komandą treniruos Andrejus Sorokinas, o rungtyniaus "Žalgirio" futbolo akademijos auklėtiniai.

Planuojama, kad 1-osios lygos čempionatas prasidės balandžio 18-ąją. Jame, įskaitant "Žalgirį", dalyvaus dešimt komandų.

Be žalgiriečių, dėl medalių ir trijų kelialapių į elitinę A lygą taip pat varžysis Alytaus "Alytis", Gargždų "Banga", Kauno "LKKA ir Teledema", Jonavos "Lietava", Kėdainių "Nevėžis", Pakruojo "Kruoja", Klaipėdos "Glestum", "Šilutė" bei "Mažeikiai".

Komandos sužais tris ratus ir pirmenybes baigs spalio pabaigoje. Varžybų tvarkaraštis turėtų būti patvirtintas šiandien.

Pernai 1-ojoje lygoje rungtyniavo 13 ekipų.

Šiandien turėtų paaiškėti ir naujojo "Žalgirio", priklausančio Vilniaus miesto futbolo draugijai (VMFD), likimas, nes LFF vykdomojo komiteto posėdyje bus surengtas A lygos čempionato pristatymas ir patvirtintas tvarkaraštis.

VMFD "Žalgiris" nepraranda vilčių patekti į A lygą, tačiau tam turi gauti kitų klubų ir LFF sutikimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų