Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" kalendorius: fondas pradėjo veiklą

Asociacija "Žalgirio fondas", kuriai suteiktas paramos gavėjo statusas, jau pradėjo veiklą. Asociacija vienys "Žalgirio" rėmėjus, taip padėdama komandai išgyventi sunkmetį.


Rengiasi kovoti su vilniečiais

"Žalgirio" krepšininkai rengiasi rytoj, trečiadienį, 18.45 val. sporto halėje vyksiančiam svarbiam Lietuvos krepšinio lygos mačui su "Lietuvos rytu". Tai bus paskutinės LKL reguliariojo sezono rungtynės, po kurių paaiškės, kuri ekipa taps reguliariojo čempionato nugalėtoja. Pirmąją dvikovą Vilniuje buvo laimėję žalgiriečiai 75:64. Komanda laukia savo sirgalių paramos.

"Žalgiriui" trečiadienio dvikovoje dar teks verstis be praėjusią savaitę traumą patyrusio Dariaus Šilinskio. Visi kiti žalgiriečiai sveiki ir pasirengę kautis dėl pergalės.

Žmonių parama "Žalgiriui" pastaruoju metu beveik sustojo. Labai vangiai balsuojama ir trumpuoju numeriu 1417. Beveik per savaitę šiuo būdu surinkta apie tūkstantį litų.


Asociacijoje – 14 bendrovių

Veiklą pradėjusio "Žalgirio fondo" asociacijos valdybos pirmininku buvo išrinktas "Vičiūnų" įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis, o asociacijos direktoriumi – UAB "Dextera" investicijų ir juridinio skyriaus vadovas Laurynas Ščukas.

"Fondas, savo veikla užtikrindamas nuolatinę finansinę paramą bei skaidrų ir tikslingą lėšų panaudojimą, sieks "Žalgirio" klubo nariams sudaryti palankiausias sąlygas žaisti komandoje. Taip pat asociacija rūpinsis žaidėjų reabilitacija, jų socialiniais interesais ir teisėmis bei prisidės prie komandos populiarinimo", – išplatintame pranešime cituojamas "Žalgirio fondo" ir "Vičiūnų" įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

Pagrindinėmis asociacijos "Žalgirio fondas" steigėjomis tapo uždarosios akcinės bendrovės "Plungės kooperatinė prekyba", "Vičiūnai ir partneriai", "Vičiūnai" ir ko", "Vičiūnai", "Dextera", "Tiketa", "ARX Baltica", "Rūdupis", "Fudo", "Imlitex", "Hoptrans Holding", "SMS-Eligita", akcinės bendrovės "City service" ir "Ekra".

Pageidavimą prisijungti prie asociacijos jau pareiškė daugiau nei 30 šalies įmonių, bet tikimasi, jog iki šių metų pabaigos asociacijos narių skaičius išaugs iki 100.

V.Matijošaičio teigimu, šiuo metu prioritetiniu savo uždaviniu asociacija laiko lėšų surinkimą ir tikslingą jų panaudojimą, padedant "Žalgirio" komandai be jokių trikdžių užbaigti šį krepšinio sezoną. Pirmieji fondo veiklos žingsniai jau žengti – balandžio 14 d. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre bus atliekamas Aido Giniočio režisuotas amerikiečių kompozitoriaus Colo Porterio miuziklas "Bučiuok mane, Keit", o surinktos lėšos bus skirtos "Žalgiriui".

Asociaciją būrę verslininkai tikisi, kad per metus "Žalgiriui" būtų galima surinkti apie 2,5 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų