Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" kalendorius: milijonų nebešvaisto

2009-02-12 09:00

Prieš dvejus metus lengva ranka "Žalgiriui" skyręs milijoną, žinomas uostamiesčio verslininkas Antanas Bosas dabar to negalėtų padaryti, nors ir serga už komandą. Gana pesimistinės jo prognozės Lietuvos verslui tik dar labiau sustiprino investuotojų iš užsienio laukimą.


Sertifikatai pasirodys po kelių dienų

Šiandien 19 val. Kauno sporto halėje "Žalgiris" žais SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynes su Rygos "Barons". Sirgaliai kviečiami palaikyti "Žalgirį". Kol visi kartu – mes jėga.

"ARX Baltica" spaudos namus jau pasiekė paramos "Žalgiriui" sertifikato maketas. Jie bus trijų nominalų vertės: auksinė parama (5000 Lt), sidabrinė parama (3000 Lt) ir bronzinė parama (1000 Lt). Pirmadienį jie jau turėtų būti parengti. Taip pat pasigirdo prašymai išleisti ir mažesnės vertės sertifikatus, kuriuos galėtų įsigyti fiziniai asmenys.

Kol kas nesibaigia derybos su telekomunikacijų bendrovėmis dėl paramos "Žalgiriui" balsuojant SMS žinutėmis.

Penktadienį, vasario 13-ąją, 11 val. Mantas Kalnietis lankysis portalo www.kaunodiena.lt forume. Visi skaitytojai jau dabar gali pateikti žaidėjui klausimus portalo forume.

Paskirkite 2 proc. sumokėto gyventojų pajamų mokesčio "Žalgirio" krepšinio klubui. Tai nieko nekainuojanti, į pergalių kelią vedanti jūsų finansinė parama "Žalgiriui". Daugiau informacijos – www.zalgiris.lt.


Antanas Bosas, "Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos" prezidentas:

– Ar įmanoma, kad vėl skirtumėte "Žalgiriui" milijoną?

– Ne. Esame pasirašę sutartį šiam sezonui, mes savo įsipareigojimus įvykdėme, tačiau daugiau nieko padaryti negalime. Esu bendravęs su Arvydu Saboniu, suprantu, kad "Žalgirio" padėtis yra sudėtinga, bet padėti nėra kaip. Verslui šiuo metu reikia galvoti apie išgyvenimą, o ne apie paramas.

– Kaip tada padėti "Žalgiriui"?

– Galima daug visko prikalbėti, bet faktas yra aiškus – šiuo metu Lietuvoje surasti rėmėjų yra labai sunku. Supraskite, kad didžioji dalis verslo bendrovių yra paėmusios kreditus. Ir tokius kreditus, kad ohoho... Stringa atsiskaitymai tarp bendrovių, verslininkai neišgali susimokėti net mokesčių, o ką jau kalbėti apie rėmimą. 95 proc. Lietuvos verslo dabar yra tokioje situacijoje. Todėl reikia kalbėti apie problemas ekonominiu požiūriu. Valstybės įsiskolinimai verslui siekia 10 milijardų, o verslas ir toliau dusinamas. Būtent apie tai ir reikia kalbėti. Ar valstybė palieka verslui galimybę ką nors remti?

– Ką tai reiškia "Žalgiriui"?

– Suprantu, kad krepšininkai galėtų metus pagyventi ir be atlyginimų, jei tik gautų garantijas, kad skolos bus sugrąžintos. Tačiau nežinau, kas galėtų suteikti tokias garantijas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų