Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" kalendorius: nori atsakomybės

Kauno "Žalgirio" likimas nepalieka abejingų ir verslininkų, tačiau ekonomikos sunkmetis neleidžia atverti piniginės garsiausiai Rytų Europos komandai. Ir vis dėlto pokalbis su Kaune įsikūrusios didžiausios Lietuvoje vaistų gamintojos bendrovės "Sanitas" vadovu suteikė vilties, kad tam tikromis aplinkybėmis ši bendrovė galėtų paremti "Žalgirį".


Nepaliko komandos draugų ištikus bėdai

Šįryt "Žalgirio" krepšininkams ryto treniruotės nebus – jie ilsėsis po kelionės į Estiją. Vakar Taline jie žaidė SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynes su "Kalev-Cramo", o iškart po jų sėdo į 15 vietų lėktuvą ir grįžo į Kauną. Kelionė mažu lėktuvu – ne iš maloniųjų.

Taline "Žalgiriui" trūko tik Jono Mačiulio, kuris dar savaitę nesportuos. Dainius Šalenga išvyko skaudama koja, Eurelijus Žukauskas – pakilęs tiesiai iš ligos patalo. Niekas nebūtų smerkęs, jeigu jie būtų likę namie, bet abu krepšininkai nutarė padėti savo komandos draugams. Tai – dar vienas įrodymas apie draugiškus žalgiriečių tarpusavio santykius.

Mantas Kalnietis, aktyviai kalbinamas italų, tebėra "Žalgiryje".

Dėl galimybės paremti "Žalgirį" skambinant trumpuoju numeriu ar rašant SMS žinutes: tikimasi, kad po savaitės telekomunikacijų bendrovės baigs derinti visus techninius dalykus ir tuomet ši akcija galės prasidėti.


Saulius Jurgelėnas, AB "Sanitas" generalinis direktorius:

– Ar domitės "Žalgirio" situacija?

– Spauda apie tai pastaruoju metu daug rašo, tad nori nenori tenka domėtis.

– Galbūt jūsų įmonė turėtų galimybių padėti į krizę patekusiam klubui?

– Sunku pasakyti, nežinant visos informacijos. Tačiau iš tų straipsnių susidarė įspūdis, kad pinigai buvo leidžiami į priekį, o dabar susidarė skylė atsiskaityti už praėjusius metus ir šį sezoną. Jei situacija iš tikrųjų tokia, tikrai keista. Aš įžvelgiu komandos vadovų neatsakingumą. Žinoma, sunku vertinti padėtį, nes tai, ką rašo spauda, ne visada atitinka tikrovę. Reikėtų atskirti grūdus nuo pelų.

– Ką jūsų įmonė apskritai mano apie paramą sportui?

– Iš principo stimulas remti sportą yra, nes pagal Vyriausybės nustatytą tvarką paramos skyrėjai gauna tam tikrų mokesčių lengvatų. Tačiau yra viena sąlyga – reikia dirbti pelningai. Mūsų bendrovė tik pernai atidarė naują gamyklą, todėl šiuos metus dirbome tuščiomis apsukomis. Prie to dar prisidėjo ir krizė. Kai nėra pelno, verslui nėra jokio stimulo ką nors remti. Šiuo metu tikrai nesame aptekę laisvomis lėšomis.

– Tai galbūt ateityje matote galimybių padėti "Žalgiriui"?

– Pas mus dažnai mėgstama pažiūrėti į užsienį ir pasakyti, kokie dideli yra vienos ar kitos komandos biudžetai. Pavyzdys – ir gerai įsukta NBA mašina. Tai rodo viena – pats sportas turi ateiti ir pateikti aiškią programą, aiškius pasiūlymus. Pas mus to nėra. Kiek teko susidurti, mūsų sportininkai yra prašytojai ištiesta ranka. Tai galima pasakyti apie visas sporto šakas. Nė viena federacija ir nė vienas sportininkas neturi pakankamai pinigų. Tačiau verslui labiausiai norisi matyti aiškią koncepciją, atsakomybę ir discipliną iš tų žmonių, kurie gauna pinigus. Kadangi verslininkai žaidžia vadovaudamiesi pakankamai griežtomis taisyklėmis, prie to reikėtų prisitaikyti ir sporto vadybininkams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų