Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" kalendorius: paramos motyvai

Kauno "Žalgirio" klubas vis dažniau sulaukia paramos. Komandai pagalbos ranką ištiesė ir verslininkai, anksčiau nerėmę krepšinio. Vienas jų – žinomas futbolo mecenatas ir bankininkas Vladimiras Romanovas, skyręs "Žalgiriui" 100 tūkst. litų. Vakar Kaune "Žalgirio" reikalus vėl gvildeno ir iniciatyvinė verslininkų grupė.


Verslininkai steigs asociaciją

Jau galima remti "Žalgirį" skambinant trumpuoju numeriu 1417 iš visų mobiliųjų tinklų. Skambučio kaina – 5 litai.

Vakar iki pietų "Žalgirio" sąskaitoje buvo 201 185 litai, kuriuos mylimai komandai paaukojote jūs, krepšinio ir "Žalgirio" sirgaliai.

Į Kosto Smorigino organizuotą paramos koncertą "Žalgiriui" sporto halėje buvo parduota 1100 bilietų, už kuriuos gauta beveik 80 tūkst. litų. Šie pinigai atiteko "Žalgiriui".

"Kauno" viešbutyje iniciatyvinė verslininkų grupė, kurią sudarė 20 žmonių, vakar vėl sėdo prie stalo su konkrečiais pasiūlymais. Nutarta steigti verslininkų asociaciją "Žalgiriui" remti. Per šią asociaciją būtų mokamas abonementinis mokestis, dėl kurio "Žalgiriui" neabejingi verslininkai jau sutarė pirmajame savo susirinkime. Jų manymu, tai būtų tikslinga ir koordinuota parama "Žalgiriui". Praėjusią savaitę buvo kalbėta, kad abonementinis mokestis kiekvieną mėnesį turėtų būti 2 tūkst. litų, tačiau gali būti, kad į asociaciją susibūrę verslininkai iš pradžių ryšis mokėti didesnę sumą, nes komandai neužteks pinigų pabaigti sezoną. Verslininkai sutarė per savaitę parengti naujosios asociacijos įstatus ir tuomet šaukti steigiamąjį susirinkimą, kuriame būtų išrinkti ir šios organizacijos vadovai. Asociacijos vadovu greičiausiai bus siūloma tapti "Vičiūnų" grupės vadovui Visvaldui Matijošaičiui.


Vladimiras Romanovas, Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) prezidentas:

– Esate žinomas futbolo mecenatas. Kodėl nutarėte paremti krepšinį? – pasiteiravome V.Romanovo.

– Užaugau su "Žalgiriu". Kad ir kur nuvažiuočiau, kai parodau žalią pasą, visi sako: "A, Sabonis." Man atrodo, kad mums visiems atėjo laikas grąžinti skolą "Žalgiriui".

Yra ir kita priežastis. Nenoriu žlugdyti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Liutauro Varanavičiaus, LFF generalinio direktoriaus Juliaus Kvedaro šeimos ir nelegalioms lažyboms vadovaujančios brigados. Manau, kad tos lėšos krepšiniui duos daugiau naudos visuomenei, užuot futbole berniukų būtų naudojamos nelegalioms lažyboms.

– Ar 100 tūkst. litų bus vienkartinė jūsų parama, o galbūt žadate remti "Žalgirio" krepšininkus ir ateityje?

– Pagyvensim, pamatysim. Jeigu visi prisidės, aš būtinai remsiu ir ateityje. Palaikyti komandą – visų kauniečių pareiga. Juo labiau kad "Ūkio bankas" – vienintelis Kaune registruotas bankas. Kitaip negalėjome pasielgti. Galvoju, kad mano pavyzdys įkvėps kitus.

– Galbūt turite planų apskritai investuoti į krepšinį ir ateityje galbūt sujungti FBK "Kauną" su "Žalgiriu"?

– Gera mintis. Reikia pagalvoti. Tada bus ne futbolo ir beisbolo klubas "Kaunas", o futbolo ir krepšinio klubas FKK.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų