Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" kalendorius: pažadai pamirštami

Pažadėjau – netesėjau. Kai taip elgiasi žaisdami vaikai, nieko baisaus. Bet įdomu, kaip vertinami pažadų nevykdantys verslininkai? Vis atkakliau užsienio klubų viliojamų "Žalgirio" krepšininkų pasiryžimas likti Kaune pamažu blėsta.


Senojo vadovo nėra, žadėtų pinigų – irgi

Vakar vakare "Žalgiris" Kaune žaidė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynes su "Šiauliais".

Krepšinio agentai žino, iš ko duoną valgo, – Mantui Kalniečiui ir Jonui Mačiuliui yra pasiūlymų išvykti į užsienį.

Kalbama, kad M.Kalnietis, galvodamas apie ateitį, linkęs priimti Trevizo "Benetton" pasiūlymą. Šiandien italų klubas žadėjo atsiųsti žalgiriečiui sutartį. Vis dar nesinori tikėti, kad "Žalgiris" pradės byrėti.

Dėl J.Mačiulio sklando nenaujos žinios, kad juo domisi Valensijos "Pamesa". Iš tiesų J.Mačiulis jau seniau turėjo ispanų klubo pasiūlymą, tačiau jo netenkino finansinės sąlygos. Gali būti, kad "Pamesa" padidino kontrakto sumą. "Žalgirio" gerbėjus guodžia tai, kad J.Mačiulis pažadėjo likti Kaune, bet viskas gali pasikeisti.

Ukrainos verslininkai tyli ir šis tylėjimas jau tampa daug sakantis. Dauguma Kauno komandos gerbėjų mano, kad lietuvišką "Žalgirį" greičiau išgelbės Lietuvos verslas. Bent jau ištiestų pagalbos ranką, kad žaidėjai žinotų, – jie rūpi ne tik tūkstančiams paprastų žmonių, kad yra viltis, jog viskas pasikeis į gera.

Gal galėtų "Žalgiriui" padėti ta bendrovė, kurios vadovai žadėjo 2 mln. litų, jeigu iš klubo pasitrauktų Gediminas Navikauskas? Šio žmogaus jau beveik keturis mėnesius nėra "Žalgiryje", žadėtų pinigų – taip pat.


Ričardas Petrauskas, "Žalgirio" gerbėjų klubo "Žalioji mirtis" prezidentas:

– Kaip jūsų klubas vertina "Žalgirio" padėtį?

– Mums dabar baisiausia dėl to, kad neišsilakstytų žaidėjai. Padėtis prasta, bet labai norėtųsi, kad sezoną pabaigtų šitos sudėties "Žalgiris". Toks būtų mūsų, "Žalgirio" sirgalių, prašymas komandai. O pinigų anksčiau ar vėliau vis tiek turėtų atsirasti.

– Ar "Žalioji mirtis", be meilės ir ištikimybės komandai, gali kuo nors padėti "Žalgiriui"?

– Mes negalime pritraukti rėmėjų, tačiau didžiausia mūsų parama – moralinė. Sergame už komandą gal net labiau nei anksčiau. Dabar organizuojame akciją, kad norintieji paremti "Žalgirį" galėtų tai daryti trumposiomis žinutėmis. Tikiuosi, kad artimiausiomis dienomis visi techniniai dalykai bus sutvarkyti ir akcija startuos. Taip pat raginame skirti "Žalgiriui" 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio.

– Turbūt dabartinis "Žalgiris" – vienas mylimiausių per visą laiką?

– Taip. Tikrai palaikome jaunimą, bet norėtųsi, kad "Žalgiryje" žaistų ir aukštesnio lygio krepšininkai, kurie galėtų skinti pergales Eurolygoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų