Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" kalendorius: pažadai už 5 milijonus

2009-02-13 09:00
DMN inf.

Kauno "Žalgiris" kenčia dėl pažadų nevykdančių rėmėjų. Pasirodo, kad klubui nepervesta 5 mln. litų žadėtos paramos. Turbūt "Žalgirio" gerbėjams būtų įdomu sužinoti tų įmonių pavadinimus? Tačiau klubo vadovas kol kas nenori skelbti jų. Gal dar tikisi, kad jie taip pat pasielgs padoriai ir nors truputį padės bėdos ištiktam "Žalgiriui"?


Paulius Motiejūnas, "Žalgirio" generalinis direktorius:

– Ar tikite, kad šios sudėties "Žalgirį" pavyks išlaikyti iki sezono pabaigos?

– Tikiu. Nors mūsų rankos iš dalies surištos dėl finansinės krizės, tačiau "Žalgiris" yra ta komanda, kuri gyvuoja jau 64 metus. Per visą tą laiką buvo atsiskaitoma su visais sportininkais. Tas bus daroma ir ateityje. Suprantame, kad visi nori gauti pinigus pagal iš anksto suderintus grafikus, deja, dabar to negalime padaryti. Stengiamės pagerinti situaciją ir kaip įmanoma greičiau atiduoti žaidėjams bei treneriams tai, ką jie uždirbo.

– Kiek yra bendrovių, kurios nevykdė savo pažadų?

– Turbūt svarbu ne įmonių kiekis, o pinigų suma. Per pastaruosius dvejus metus klubo rėmėjai nepervedė komandai daugiau nei 5 mln. litų pažadėtos paramos. Sudarytos paramos sutartys potencialių rėmėjų neįpareigoja juridiškai, todėl jie gali nevykdyti savo įsipareigojimų ir jiems negresia jokios sankcijos. Tai jų pačių sprendimas. Bet klubas pagal tokias sutartis formuoja komandos biudžetą ir jų nevykdymas mums skaudžia atsiliepia.

– Kiek kiekvieną mėnesį "Žalgiris" sumoka palūkanų už kreditus, kurių savivaldybė niekaip nepadengia?

– Už praėjusį sezoną paimtą kreditą mokame jau beveik metus. Dėl krizės palūkanos banke sudaro net 12 proc. O šiam sezonui paimta paskola neleido klubui panaudoti 600 tūkst. litų. Susumavus visus mokesčius, klubas artėja prie milijono litų palūkanų bankams.

– Vienos įmonės vadovas teigė, kad dauguma sportininkų eina pas rėmėjus ištiesta ranka, nieko nesiūlydami? Ko gero, "Žalgiris" tikrai turi ką pasiūlyti rėmėjams?

– Dirbdami su potencialiais rėmėjais šiuo metu matome, kad reklamai pinigų įmonės skirti negali dėl dabartinės finansų krizės, todėl stengiamės ieškoti abiem pusėms finansiškai naudingo sprendimo. Kaip pavyzdį noriu pasakyti, kad deramės su įmonėmis siekdami sukurti kiek įmanoma daugiau "Žalgirio" produktų. Tai galėtų būti "Žalgirio" kompiuteriai, maisto produktai, laisvalaikio prekės ir kt. Tikiu, kad tokie produktai skatintų jų pardavimus, o klubui atitektų grynojo pelno dalis.

– Kaip bus platinami "ARX Baltica" atspausdinti paramos "Žalgiriui" sertifikatai?

– Sertifikatus gaus visos įmonės, parėmusios klubą. Įmonės, parėmusios komandą 5000 litų, gaus "auksinės paramos" sertifikatą. Parėmusios komandą 3000 ar 1000 litų, atitinkamai gaus "sidabrinės" ar "bronzinės paramos" sertifikatą. Dėkojame Rolandui Dovidaičiui, kurio iniciatyva šis projektas turėtų virsti realybe. Visą informaciją apie prie akcijos prisidėjusias įmones įdėsime "Žalgirio" internetiniame puslapyje. Ten skelbsime tikslius skaičius – kiek ir kokios įmonės įsigijo sertifikatus.

– Kokia situacija dėl galimo investuotojo? Galbūt jo nesulaukdami klubo akcininkai vis dėlto ketina rinkti naują valdybą?

– Jeigu valdyba nerenkama, vadinasi, derybos su investuotojais nėra įstrigusios. Tai yra ilgas procesas ir akcininkai daro viską, kad investuotojas atsirastų. Tai sudėtingas ir daug laiko užimantis procesas, tačiau reikia būti kantriems ir mažais žingsneliais eiti pirmyn, kas dabar ir yra daroma.

– Ar jaučiate žmonių palaikymą – skambučiais, laiškais ir kitais būdais?

– Jaučiame didžiulį palaikymą. Sirgalių akcija dėl SMS žinučių (gaila, kad visi techniniai dalykai trunka labai ilgai), žiūrovų padaugėjimas Kauno sporto halėje, telefono skambučiai ir gaunami laiškai įkvepia ir administracijos darbuotojus, ir žaidėjus. Tikiu, kad šis sunkus laikas baigsis ir krepšininkai atsidėkos visiems komandą palaikantiems gerbėjams, o klubas atsidėkos žaidėjams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų