Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" kalendorius: pirmoji kregždė

Lašas po lašo ir akmenį pratašo. Gal pagaliau pavyks "Žalgiriui" pakilti iš finansinės duobės? Konkrečių veiksmų vienijant Lietuvos verslininkus vardan "Žalgirio" nutarė imtis Kaune esančios bendrovės "ARX Baltika" generalinis direktorius Rolandas Dovidaitis.


Artėja Eurolygos licencijų dalybos

Kauno "Žalgirio" krepšininkai sekmadienio vakarą sporto halėje 86:81 (16:24, 24:17, 19:15, 27:25) nugalėjo "Šiaulius" ir, įsirašę tryliktąją pergalę iš tiek pat galimų, toliau pirmauja LKL čempionate. "Žalgiriui" daugiausia taškų pelnė: Paulius Jankūnas 21 (8/10 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 2/2 baudų, 8 atk. kamuoliai, 3 rezult. perdavimai, 32 naudingumo balai), Jonas Mačiulis 17 (3/3 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 5/5 baudų), Tadas Klimavičius 16, Dainius Šalenga 13, Mantas Kalnietis (9 rezult.perdavimai) ir Eurelijus Žukauskas – po 6.

Baigiantis mačui E tribūnoje sėdintys "Žalgirio" sirgaliai iškėlė plakatą, skirtą žalgiriečiams: "Ačiū, kad liekate."

Kreipiamės ir į kitus "Žalgirio" gerbėjus, kurie retai apsilanko rungtynėse: klubo vadovai kviečia sirgalius palaikyti komandą sporto halėje, nes jūsų nupirkti bilietai taip pat papildo klubo kasą. Tokia paramos forma – labai svarbi.

Po audros visada ateina giedra. Nors "Žalgirio" padangė dar apniukusi, pasirodė pirmoji kregždė, vardu Rolandas Dovidaitis. "Žalgirio" kalendoriuje" išsakytai minčiai, kad reikia žmogaus, kuris vienytų verslininkus, galinčius bent truputį paremti "Žalgirį", pritarė žinomos Kauno bendrovės "ARX Baltika" vadovas. Daugelį metų "Žalgirį" remiantis R.Dovidaitis nutarė išleisti trijų nominalų vertės (1000, 3000 ir 5000 litų) lakštus ar sertifikatus (tikslus pavadinimas dar nesugalvotas), kuriuos galėtų įsigyti Lietuvos įmonės ar bet kuris norintis. Jis bus pirmasis, kuris ir įsigis tą sertifikatą. "Tūkstantis įmonių pervestų po tūkstantį litų – jau ir milijonas", – paskaičiavo verslininkas. Visi, kurie parems "Žalgirį", bus pagerbti taip, kad tauta žinotų, kas gelbėjo komandą.

"Žalgirio" kalendorius" vakar rašė, kad viena bendrovė žadėjo Kauno klubui 2 mln. litų, jeigų jį paliks Gediminas Navikauskas. Skaitytojai reikalavo įvardyti ją. Tačiau negalime to padaryti, nes tame pokalbyje, kurį girdėjo keletas vyrų, mes nedalyvavome. Faktas – tikras, tačiau tegul jį viešina tie, kurie dalyvavo pokalbyje. Galime tik pasakyti, kad tai Kaune esanti bendra su užsienio kapitalu įmonė.

Vasario 17-oji – diena X. Tądien vyks Eurolygos generalinė asamblėja, kurioje klubams bus dalijamos licencijos. Kol kas tendencijos tokios, kad "Žalgiris" gaus A licenciją, o Lietuvos krepšinio lyga – B. Galima spėti, kad užkulisinė kova šią savaitę bus gerokai aktyvesnė.


Vytas Snarskis, S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro vadovas:

– Ar "Žalgiris" svarbus sporto centro, kuriam priklauso ir sporto halė, egzistavimui?

– Praradę "Žalgirį" mes, manau, nebankrutuotume, nors ir netektume dalies pajamų. Tačiau aš net neleidžiu sau galvoti apie "Žalgirio" išnykimą. Nenoriu kartoti, bet "Žalgiris" – Kauno vizitinė kortelė. O Kauno sporto halė suaugusi su "Žalgirio" vardu. Tikiu, kad ši komanda sporto halėje dalį rungtynių žais ir pastačius naują areną.

– Ar "Žalgirio" mokami pinigai už halės nuomą sudaro didelę dalį centro pajamų?

– Kauno sporto halės nuomos įkainiai skiriasi. Pavyzdžiui, prieš Eurolygos rungtynes halėje vyksta dvi treniruotės išvakarėse ir dvi rungtynių rytą, o vakare žaidžiamos rungtynės. Už dvi dienas reikia sumokėti 17 tūkst. litų. Perpus pigiau kainuoja halės nuoma Baltijos krepšinio lygos rungtynėms, prieš kurias įvyksta viena treniruotė. Dar pigiau – nuoma Lietuvos krepšinio čempionato rungtynėms. Praėjusiais metais "Žalgiris" Kauno sporto halėje žaidė daugiau nei 20 rungtynių. O iš viso per metus, įskaičiuojant įvairias treniruotes ir koncertus, halėje turime iki 180 renginių.

– Ar halėje vykstantys renginiai centrui labai pelningi?

– Iš kai kurių renginių pelno net neuždirbame. Viskas priklauso nuo žiūrovų skaičiaus ir komunalinių paslaugų kainų. Bet ir "Žalgiris" nėra sąlyga mums egzistuoti. Jis jau dabar dalį rungtynių žaidžia savo treniruočių centre, o pastačius naują areną svarbiausias rungtynes žais joje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų