Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" kalendorius: sirgaliai nenusigręžė

Kai šeštadienio popietę prie sporto halės kasų nusidriekė didžiulės eilės žmonių, norinčių pamatyti "Žalgirio" ir Rygos ASK rungtynes, tapo aišku, kad garsiausią Lietuvos komandą užklupę rūpesčiai tik dar labiau sutelkė gausius jos gerbėjus. Tačiau kol kas tai vienintelė gera žinia.


Problemos atvirkščiai proporcingos žiūrovų meilei

"Žalgirio" rungtynes su Rygos ASK šeštadienį sporto halėje stebėjo rekordinis žiūrovų skaičius tokio lygio varžybose – 4478. Iki šiol tiek ar puse tūkstančio daugiau sirgalių susirinkdavo tik į Eurolygos rungtynes ir mačus su "Lietuvos rytu". Tiesa, dalis žmonių nespėjo į pirmąjį kėlinį, nes prie kasų prieš pat rungtynes buvo nusidriekusios didžiulės eilės. Tokio anšlago krepšinio mėgėjai nesitikėjo. Ateityje bilietais patartina pasirūpinti iš anksto.

Atrodo, kad lietuviško "Žalgirio" problemos atvirkščiai proporcingos žiūrovų meilei – kuo komandai blogiau, tuo didesnio palaikymo ji sulaukia. Tai turėtų būti geras signalas galimiems investuotojams, nes Europos komandas, turinčias tokius ištikimus sirgalius, galima suskaičiuoti ant piršto.

Dienraščio žiniomis, palaikymo akcijas ketina rengti ir "Žalgirio" sirgalių klubas "Žalioji mirtis". Apie jas informuosime "Žalgirio" kalendoriuje".

Anksčiau prieš ir po treniruočių žalgiriečiai klubo vadovų vis klausinėdavo apie pinigus. Pastaruoju metu jie tuo klausimu nebent pajuokauja. Finansinės problemos jau tampa daugelio klubų kasdienybe, tačiau jie kol kas dar gali ir nori tylėti, o "Žalgiris" – ne.

Visi pagrindiniai "Žalgirio" krepšininkai, agentų terminais, yra išmesti į rinką. Tačiau visi jie kol kas Kaune treniruojasi ir gina "Žalgirio" garbę. Daugiausia galimybių artimiausiu metu palikti Kauną turi Mantas Kalnietis, tačiau dar neaišku, ar jis pats to norės.


Petras Mikelionis, Kauno rajono vicemeras:

– Esate ištikimas "Žalgirio" gerbėjas, buvęs klubo valdybos narys. Ar matote išeitį "Žalgiriui" iš dabartinės padėties?

– Matau. Ir viskas jau galėjo būti išsisprendę, nes investuoti į "Žalgirį" buvo tvirtai pasiryžę Ukrainos verslininkai. Tačiau derybos įstrigo, nes į šį procesą įsikišo priešingos jėgos iš šalies. Nepaisant visko, netikiu, kad "Žalgirio" gali nebūti. Tai – neįsivaizduojama, nes "Žalgiris" ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos komanda.

– Kauno krašte yra normaliai dirbančių įmonių. Ar negali rajono savivaldybė kažkaip tarpininkauti ir paskatinti jas paremti "Žalgirį"?

– Tai suprantama ir mes stengiamės padėti. Bet tai yra ilgas procesas. Kalbėjome ne su viena įmone. Vienos pirmiausia laukia naujo biudžeto, kitos apskritai nežino, kokios jų perspektyvos esant tokiai ekonominei padėčiai. Kita vertus, tos įmonės nėra tokios didelės, kad kuri nors pati viena pajėgtų išlaikyti Eurolygos komandą. Jos galėtų tik paremti.

– Kaip manote, ar politikai, ypač rinkti Kaune ir Kauno rajone, galėtų padėti "Žalgiriui"?

– Manau, kad galėtų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų