Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" kalendorius: smaugia palūkanos

2009-02-02 09:00

Rudenį priimtas Kauno savivaldybės sprendimas skirti "Žalgiriui" 5 mln. litų leido komandai paimti paskolą, bet dėl to klubą slegia palūkanų našta. Ji nepalengvės, kol savivaldybė realiai neperves pinigų. "Žalgiriui" daug kainuoja kiekviena uždelsta diena. O pinigus savivaldybė gali pervesti tik patvirtinusi šių metų biudžetą.


Vytautas Mikėnas, savivaldybės įmonės "Krepšinio perspektyvos" vadovas:

– Ar nesibaiminate, kad savivaldybės taryba gali persigalvoti ir pinigų iš šių metų biudžeto "Žalgiriui" neskirti?

– Šis sezonas – išskirtinis. Patvirtindama "Žalgirio" paramos programą savivaldybės taryba visada tuo pat metu persvarstydavo biudžetą. Šį krepšinio sezoną programa patvirtinta rudenį, o lėšos bus skirtos tik iš šių metų biudžeto. Pirmą kartą susidarė tokia situacija, todėl įvairių netikėtumų gali iškilti, bet manau, kad viskas baigsis gerai. Taryba rudenį aiškiai išsakė savo nuomonę ir prisiėmė įsipareigojimus. Jei būtų nuspręsta iš biudžeto neskirti pinigų "Žalgiriui", taryba ne tik pakenktų komandai, bet ir paneigtų savo sprendimus.

– Ar dėl to, kad savivaldybė realiai dar neskyrė pinigų, "Žalgiris" patiria nuostolių?

– Bankas davė 5 mln. litų paskolą tik su ta sąlyga, kad palūkanas mokės pats klubas. Dėl to banke teko įšaldyti 600 tūkst. litų. Toks yra gautos paskolos palūkanų dydis per metus. Komanda šių pinigų neatgaus, jei bankui visa suma nebus grąžinta iki kitų metų pradžios. Kiekvieną mėnesį nuo jos nuskaičiuojamas mėnesinis palūkanų dydis. Todėl svarbi kiekviena diena.

– Kada būtų galima tikėtis, kad savivaldybė perves visus žadėtus pinigus?

– Šių metų biudžetas tvirtinamas vasarį, bet "Žalgiriui" pinigai iškart nebus skirti dėl sunkios ekonominės padėties. Be to, savivaldybė dar neįvykdė savo įsipareigojimų, kurie buvo duoti praėjusį krepšinio sezoną. Iš biudžeto dar nepervesta 2,3 mln. "Žalgiriui" ir 300 tūkst. litų "Aisčiams". Abi komandos už šiuos pinigus vis dar moka palūkanas bankams. Sunku prognozuoti, bet džiaugčiausi, jei savivaldybė iki vasaros įvykdys šiuos senus įsipareigojimus. Net nedrįstu spėti, kada ji galėtų pervesti šiam sezonui skirtus 5 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų