Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" kalendorius: sutarties nepratęsė

Traumų ir ligų išretintas "Žalgiris" šiandien iškeliavo į Taliną žaisti SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynių. Klubo vadovai toliau dirbo nematomus kasdienius darbus, kurie kartais būna gyvybiškai svarbūs. Tačiau klubo akcininkas bankas "Snoras" truputį kitaip žvelgia į susidariusią padėtį – jis nebeskiria tiesioginės paramos komandai.


Žoržas Šarafanovičius, banko "Snoras" valdybos narys, buvęs "Žalgirio" valdybos narys:

– Kaip vertinate "Žalgirio" padėtį?

– Nesu akcininkų įgaliotas kalbėti, todėl galiu išreikšti tik savo asmeninę nuomonę. Norint vertinti situaciją, reikėtų žinoti padėtį iš vidaus, o aš žinau tik tiek, kiek rašo spauda. Ką galiu pasakyti? Negerai, gaila.

– "Snoras" turi 14 proc. "Žalgirio" akcijų. Kodėl praėjusių metų vidurvasarį šis bankas nutarė nutraukti paramos sutartį su "Žalgiriu"?

– Sutartį nutraukėme ne vasarą, o vėliau. Datos neprisimenu, bet apie Naujuosius metus. Galima sakyti, kad vasarą prasidėjo ir iki rudens tęsėsi paramos sutarties aptarimas. Kuo baigėsi derybos, tuo baigėsi...

– Ir nematėte būtinybės padėti komandai, kurios akcijų turite?

– Mes iki šiol vienokiais ar kitokiais būdais bandome remti. Iki šiol egzistuoja projektas "Žalgirio" kortelė". Ir nuo kiekvienos kortelės operacijų "Snoras" moka pinigus "Žalgiriui". Ar didelė ši parama? Ji sudaro kelias dešimtis tūkstančių litų (25 tūkst. litų nuo 2005 m. lapkričio – red. past.).

– "Žalgiris" už pernai gegužę gautą 2,3 mln. kreditą "Snorui" nuo šių metų pradžios moka 12 proc. palūkanas. Suprantama, kad toks yra bankų verslas, tačiau ar "Snoras", būdamas "Žalgirio" akcininku, negalėtų klubui palengvinti tos naštos?

– Nekorektiška imti vieną bendradarbiavimo elementą, šiuo atveju – kreditą, ir jį išrovus iš konteksto aptarinėti. Ir paskola, kaip sandoris, ir bendradarbiavimas turi daug aspektų. Nežinau, ar verta pradėti pasakoti, kad tuomet "Snoras" apskritai vienintelis suteikė "Žalgiriui" paskolas ir atliko kitus po to sekusius veiksmus. Bankas tikrai padėjo komandai ir moralinius įsipareigojimus įvykdė. Tačiau esame pasiryžę kalbėti su pagrindiniu akcininku apie šio klubo ateitį.

Šiandien (pokalbis vyko vakar – red. past.) valdybos posėdyje aptarsime šių metų paramos politiką. Dabar mes daugiau dėmesio skiriame automobilių sportui, bet, manau, tikrai neatsisakysime padėti "Žalgiriui", kurį visi mylime ir gerbiame, jeigu matysime ateities viziją. Jeigu mūsų ir pagrindinių "Žalgirio" akcininkų pozicijos sutaps, manau, kiek galėsime, tiek prisidėsime priimtinais būdais. Kartais ir pinigų srautų subalansavimas yra aukso vertas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų