Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" kalendorius: tarpininkas atsirastų

Vieta Eurolygoje garantuota dar mažiausiai trejiems metams, belieka smulkmena – rasti keletą milijonų. Keli Kauno verslininkai rimtai pasiryžę paremti "Žalgirį" pirkdami naujuosius sertifikatus, o žinomas Kauno politikas Arvydas Garbaravičius sutiktų būti tuo, kuris dėl "Žalgirio" prie vieno stalo susodintų politikus ir verslininkus.


Sertifikatai jau pagaminti

Vienas akmuo, gavus Eurolygos A licenciją, nuo krūtinės nusirito. Manoma, kad dabar, kai ateitis Eurolygoje tapo aiški, turėtų paspartėti derybos su galimais investuotojais ir rėmėjais.

Vakar "Žalgiris" Kaune žaidė SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynes su latvių "Valmiera". Į sporto halę buvo atnešti ir naujieji paramos "Žalgiriui" sertifikatai, kuriuos galima įsigyti už 1000, 3000 ir 5000 litų. Šiuos sertifikatus galima įsigyti per "Žalgirio" klubą.

Pasigirdo kalbų, kad ketvirtadienio mačo su Kėdainių "Nevėžiu" žalgiriečiai nebežais – skelbs boikotą. Tačiau boikotuojant ir nežaidžiant pinigų neatsiras. Reikia tik pasitelkti kantrybės likučius.

Paskirkite 2 proc. sumokėto gyventojų pajamų mokesčio "Žalgirio" krepšinio klubui. Tai nieko nekainuojanti, į pergalių kelią vedanti jūsų finansinė parama "Žalgiriui". Daugiau informacijos – www.zalgiris.lt.


Arvydas Garbaravičius, Kauno tarybos narys:

– Ar pritariate minčiai, kad reikėtų jungiančiojo žmogaus, kuris dėl "Žalgirio" galėtų prie vieno stalo susodinti politikus ir verslininkus?

– Dabar, kai visi nusisuko nuo "Žalgirio", o savivaldybė – pirmoji, manau, vienijantis žmogus galėtų būti Arvydas Sabonis. Į "Žalgirį" negalima žiūrėti kaip į privatų klubą – jis yra ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos simbolis. Ir visos kalbos – remti ar neremti – man atrodo nepadorios.

– Ką turite galvoje sakydamas, kad savivaldybė nusisuko nuo "Žalgirio"?

– Tai, kad savivaldybė atidavė "Žalgirio" akcijas ir jau metus nemoka pinigų. Apie pinigų skyrimą tik kalbama, nes kol kas savivaldybė leido tik pasiskolinti, o jos įsipareigojimai išliko. Pasakymas, kad šitos kadencijos valdžia remia daugiau nei ankstesnės, yra tik žodžiai.

– O gal jūs galėtumėte būti ta jungiančiąja grandimi, kuri susodintų politikus ir verslininkus kartu spręsti "Žalgirio" problemų?

– Ir norėčiau, ir galėčiau. Tik nežinau, ar mano dalyvavimas neduotų priešingo efekto, nes esu opozicijoje.

– Kalbant apie "Žalgirį" politiką turbūt reikėtų palikti nuošalyje?

– Galbūt. Bet kokiu atveju neatsisakyčiau to imtis.

– Jeigu būtumėte "Žalgirio" vadovu, ką šiuo metu darytumėte?

– Žinant padėtį visame pasaulyje, eičiau į savivaldybę. Jos biudžetą su visomis dotacijomis ir įplaukomis jau galima apvalinti iki milijardo litų. Ir "Žalgiriui" vietoj kai kurių abejotinų projektų galima būtų duoti ir 10 mln. litų. Ir tuomet dar porą metų būtų galima ramiai ieškoti investuotojų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų