Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" kalendorius: tiesia pagalbos ranką

2009-03-14 09:00
"Žalgirio" kalendorius: tiesia pagalbos ranką
"Žalgirio" kalendorius: tiesia pagalbos ranką / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Prieš 20 metų Kijevo "Budivelnik" tapo SSRS čempionu, finale po dramatiškos kovos palaužęs Kauno "Žalgirį". Ta proga Ukrainos klubas, kuris padengtų visas išlaidas, siūlo abiem komandoms sužaisti draugiškas rungtynes Kaune.


Užsisakė "Platininės paramos" sertifikatą

Šiandien 16.10 val. "Žalgiris" Vilniuje žais paskutiniąsias SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) reguliariojo sezono rungtynes su "Lietuvos rytu". Vilniaus klubas jau užsitikrinęs pirmąją vietą, o "Žalgiriui" būtina laimėti, jeigu nori patekti į finalo ketverto turnyrą be papildomų atkrintamųjų varžybų. Nesėkmės Vilniuje atveju žalgiriečiams tektų laukti Talino "Kalev" (žais namie su "Ventspils") ir Rygos ASK nesėkmių (žais Kėdainiuose su "Nevėžiu").

Vilniuje registruota "Fiera LT" bendrovė užsisakė "Platininės paramos" sertifikatą už 10 tūkst. litų.

"Žalgirio" sąskaitą vakar ryte jau buvo pasiekę 232 876 litai, kuriuos paaukojo žmonės ir sertifikatus įsigiję asmenys bei bendrovės.


Neskuba priimti "Budivelnik" pasiūlymo

"Budivelnik" klubo vadovai aiškiai pasakė, kad apmokėtų visas su rungtynėmis Kauno sporto halėje susijusias išlaidas, jos būtų transliuojamos į Ukrainą, o už bilietus surinktos lėšos atitektų "Žalgiriui". Mačas su "Budivelnik" būtų žaidžiamas kovo 24 d.

Verslininkų inciatyvinė grupė "Žalgiriui" remti pritarė šiai idėjai, kuri leistų "Žalgiriui" uždirbti dar mažiausiai 100 tūkst. litų, skaičiuojant pačią pigiausią bilietų kainą. Tačiau "Žalgirio" vadovai neskuba priimti kijeviečių pasiūlymo, o kartu ir galimybės papildyti klubo sąskaitą.

"Svarstysime tą pasiūlymą, nors turime ir kitų idėjų, – sakė "Žalgirio" direktorius Paulius Motiejūnas. – Reikės pažiūrėti, ar komandai tos rungtynės netrukdys, ar neužimta sporto halė."

Tačiau vakar po pietų "Budivelnik" klubas jau informavo gavęs neigiamą "Žalgirio" atsakymą. Kol kas neaišku, ar tai galutinis atsakymas.

Finansiškai stipraus "Budivelnik" klubo noras pažymėti pergalės jubiliejų yra suprantamas – tuometinė "Strojitel" komanda SSRS pirmenybes laimėjo tą vienintelį kartą ir tada susigrąžino ukrainietišką pavadinimą "Budivelnik". O tų metų finalas buvo itin dramatiškas. Pirmąsias rungtynes Kijeve 97:94 laimėjo šeimininkai, o antrųjų likimą Kaune lėmė Aleksandro Volkovo metimas paskutinę sekundę iš aštuonių metrų – 90:87. Teisėjai to metimo neįskaitė ir buvo paskelbtas pratęsimas, per kurį "Žalgiris" išplėšė pergalę 98:93. Tačiau kijeviečiai pateikė protestą, kuris po įvairių svarstymų aukščiausiuose SSRS sporto vadovų kabinetuose buvo patenkintas ir "Budivelnik" paskelbtas čempionu.

Tuomet "Žalgiriui" atstovavo ir dabartinis klubo prezidentas Arvydas Sabonis, ir komandos vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų