Pereiti į pagrindinį turinį

„Žalgirio“ laukia aptalžytas CSKA

2013-03-14 17:12
„Žalgirio“ laukia          aptalžytas CSKA
„Žalgirio“ laukia aptalžytas CSKA / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

„Šį sezoną jau pakankamai nukentėjome nuo amžinų „žaliųjų„ oponentų iš „Žalgirio“, todėl labai norisi grąžinti skolą šiam principiniam varžovui“, – karingai nusiteikęs Maskvos CSKA klubas rengiasi Eurolygos dvikovai su Kauno krepšininkais.

V.Chriapa – vėl rikiuotėje

Maskviečiai ir kauniečiai išmėgins jėgas rytoj Rusijos sostinėje. „Top 16“ etapo E grupės pirmojo rato susitikimą „Žalgirio“ arenoje 87:73 laimėjo CSKA.

Tačiau žalgiriečiai dukart parklupdė Maskvos komandą VTB Vieningosios lygos turnyre: pernai spalį Kaune – 76:66 ir šiemet varžovų aikštėje – 74:68. CSKA jau neturi galimybių B grupėje aplenkti Lietuvos čempionus.

Į Ettore Messinos kariaunos gretas grįžo atsigavęs po traumos vienas naudingiausių žaidėjų Viktoras Chriapa. Jis pabrėžė, kad mačas su „Žalgiriu“ bus tradiciškai sudėtingas.

„Mums nereikės papildomos motyvacijos. Pralaimėti negalėsime, nes visos likusios rungtynės “Top 16„ etape – jau lyg atkrintamųjų varžybų dvikovos“, – interviu Rusijos sporto dienraščiui „Sport-Express“ teigė 203 cm ūgio puolėjas.

Jis sakė stebėjęs dramatiškas „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ rungtynes, kurias Kaune po pratęsimo 105:104 laimėjo Ispanijos reprezentantai.

„Estetiniu požiūriu žaidimas man patiko, tačiau rezultatas nuvylė, nes Lietuvos atstovams nepasisekė – jie pralaimėjo madridiečiams antrą kartą vienu tašku po sunkios kovos ir paskutinėmis akimirkomis“, – kalbėjo V.Chriapa.

Parengė raumenis

Laukdamas žalgiriečių, CSKA neatsitiktinai energingai mojuoja kardais – visą savaitę su Maskvos krepšininkais dirbo žinomas JAV sporto medicinos specialistas Ericas Fergusonas.

„Mano specializacija – manualinis raumenų aktyvavimas. Tai padeda sportininkui išvengti traumų ir padidinti efektyvumą. Pirmiausia CSKA klube atlikau kelis gydomuosius seansus tiems krepšininkams, kurie šį sezoną buvo traumuoti, po to padirbėjome ir su sveikaisiais“, – papasakojo E.Fergusonas.

CSKA ekipos žaidėjų sveikatos būklę amerikietis įvertino kaip vidutinę: „Jie šiek tiek aptalžyti, tačiau tai būdinga šiam sezono etapui“, – sakė privačios JAV klinikos „Muscle Activation“ specialistas.

Sirgaliams – rūpesčiai

Maskvos ir Kauno krepšininkų mačas vyks ne 14 000 vietų sporto rūmuose „Megasport“, bet gerokai kuklesnėje CSKA arenoje.

Perkelti varžybas į mažiau vietų žiūrovams turinčią salę Rusijos klubas nusprendė po to, kai paaiškėjo, kad „Megasport“, kur dažniausiai vyksta ledo ritulio kovos, dėl techninių problemų nespės pertvarkyti arenos krepšiniui.

Dėl to kilo rūpesčių sporto mėgėjams. Iš anksto nusipirkusiesiems bilietus į „Megasport“ teko belstis į CSKA klubą ir pakeisti juos į naujus bilietus, nes ankstesnieji negalioja.

„Tiesioginė grėsmė! Eurolygos “Top 16„ saga. Epizodas VI. CSKA – “Žalgiris„, – rungtynių su “žaliaisiais„ ažiotažui Maskvos klubas pasitelkė net legendinės kino juostos “Žvaigždžių karai" motyvus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų