”Žalgirio” treneriai neketina rizikuoti puolėjo sveikata

D.Šalengos koja gyja, tačiau šiandien Kaune vyksiančiose LKL finalo rungtynėse jis tikriausiai nepasirodys

D.Šalengos koja gyja, tačiau šiandien Kaune vyksiančiose LKL finalo rungtynėse jis tikriausiai nepasirodys

Kauno “Žalgiris” trečiąsias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynes su Vilniaus “Lietuvos rytu” rengiasi žaisti be vieno savo lyderių - Dainiaus Šalengos. 28 metų 197 cm ūgio puolėjas gydosi čiurnos traumą, kurią patyrė antroje LKL finalo dvikovoje Vilniuje.

Trečiasis LKL finalo serijos, kurioje “Žalgiris” pirmauja 2:0, mačas vyks šiandien 18 val. 45 min. Kauno sporto halėje. Finale komandos kovos iki keturių pergalių.

“Kad ir kaip gaila, šiandien, matyt, teks verstis be D.Šalengos. Jo koja gyja, tačiau aišku, kad visa jėga jis negalėtų žaisti. O Dainiui rungtyniauti puse jėgos neverta, nes jis neišnaudotų savo stipriųjų pusių - greičio, šuolio”, - kalbėjo “Žalgirio” vyriausiojo trenerio Antano Sireikos asistentas Gintaras Krapikas.

Pasak jo, jeigu komandos lauktų lemiama kova su “Lietuvos rytu”, galbūt treneriai prašytų D.Šalengos pagalbos, tikriausiai ir pats puolėjas veržtųsi į aikštę.

“Nors šio vakaro rungtynės yra labai svarbios, vis dėlto jos nėra lemiamos, todėl rizikuoti krepšininko sveikata būtų neprotinga. Antrajame finalo mače su “Lietuvos rytu” gerai žaidė Ainaras Bagatskis, be to, savo šanso pasireikšti laukia ir Simonas Serapinas. Jo pagalbos tikrai prireiks”, - sakė G.Krapikas.

D.Šalenga vakar “Kauno dienai” sakė, kad kojos būklė gerėja, tačiau jis abejojo savo galimybėmis išbėgti į aikštę dar šįvakar: “Tinimas slūgsta, minu dviratį, bet komandos treniruotėse nedalyvauju, nors čiurnos būklė kiekvieną dieną gerėja. Manau, tik rungtynių dieną bus aišku, ar aš galėsiu padėti komandai. Jeigu jausiu, kad galiu žaisti - žaisiu, jeigu ne - nežaisiu. Kovoti puse jėgos ir užimti vietą to krepšininko, kuris gali rungtyniauti iš visų jėgų, neverta”.

Be D.Šalengos “Žalgiriui” teko verstis didžiąją antrųjų finalo rungtynių laiko dalį, nes puolėjas čiurną kryptelėjo 14-ąją minutę, kai po pelnyto tritaškio nesėkmingai nusileido ant parketo. Tąkart jį sėkmingai pakeitė A.Bagatskis.

“Laikina D.Šalengos netektis mums yra labai didelis praradimas, tačiau tai nekeičia mūsų planų - laimėti”, - teigė G.Krapikas.

“Žalgiris” šį sezoną nugalėjo “Lietuvos rytą” jau šešis kartus iš eilės. Vilniečiai LKL čempionų titulą ginančią Kauno ekipą parklupdė tik per pirmąsias sezono rungtynes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių