Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" varžovai "Cibona" krepšininkai primena sužeistą žvėrį

2009-11-11 09:47
Rūpestis: rungtynių Kroatijoje išvakarėse "Žalgirio" stovykloje nerimauta dėl T.Watsono kojos būklės.
Rūpestis: rungtynių Kroatijoje išvakarėse "Žalgirio" stovykloje nerimauta dėl T.Watsono kojos būklės. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno "Žalgirio" krepšininkai šįvakar turi galimybę padėti tvirtą pamatą savo ateičiai – jeigu jie svečiuose įveiks Zagrebo "Cibona", tada viltys patekti į kitą etapą bus visiškai realios. Rungtynių Zagrebe pradžia - 19.30 val.

Pergalės reikia abiem

"Žalgirio" komanda dar Eurolygos išvakarėse suprato, kad svarbiausi jų varžovai kovojant dėl kelialapio į kitą etapą bus Zagrebo "Cibona" ir Vilerbano ASVEL. Pastarąją ekipą kauniečiai jau įveikė, o laimėjimas svetur prieš kroatų klubą suteiktų gerokai daugiau vilties ir vidinės ramybės.

Ne kartą jau yra buvę, kad žalgiriečiai geriau žaidžia su stipresniais varžovais nei su silpnesniais ar savo lygio priešininkais. Tačiau ar galima "Cibona" vadinti silpnesne komanda?

Pagal rezultatus (trys pralaimėjimai Eurolygoje) – galima. Vis dėlto, atsižvelgiant į komandos sudėtį, "Cibona" labiau tiktų vadinti į kampą užspeistu sužeistu žvėrimi.

Žinant, kad "Žalgirį" Zagrebo ekipa laiko tikrai savo lygio varžovu, neverta abejoti, kad kibs jiems į atlapus ir bet kokia kaina bandys iškovoti pirmąją pergalę. Juolab kad "Cibona" dar nieko neprarado – pralaimėjo abiem grupės grandams Sienos "Montepaschi" ir Barselonos "Regal FC Barcelona" bei Stambule tik po atkaklios kovos 62:67 nusileido "Fenerbahce-Ulker" ekipai, kuriai prognozuojama trečioji arba ketvirtoji vieta grupėje.

Tad pergalė prieš vieną laimėjimą turintį "Žalgirį" Zagrebo ekipai suteiktų didelių šansų. Tai puikiai supranta ir kovai pasirengę žalgiriečiai.

Nerimas dėl T.Watsono

"Žalgirio" vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas nė trupučio neabejoja, kad "Cibona" – labai pavojinga varžovė ir mačas su "Žalgiriu" jai bene paskutinė galimybė atsitiesti.

"Tai tikrai nėra silpna komanda, tik jai buvo labai nepalankus tvarkaraštis – iš pradžių teko kautis su stipriausiomis grupės ekipmis, – kalbėjo G.Krapikas. – Su "Montepaschi" kroatų ekipa lygiai kovėsi du kėlinius ir tik antroje pusėje palūžo, Stambule pralaimėjo tik paskutinėmis minutėmis."

Treneris varžovų gretose išskyrė labai agresyvius amerikiečius gynėjus Jamontą Gordoną ir Antonio Gravesą, taip pat į tėvynę sugrįžusius Marko Tomasą (iš Madrido "Real") bei aukštaūgį Daliborą Bagaričių. Šis krepšininkas su žalgiriečiu Dainiumi Šalenga yra kartu žaidę Žeronos "Akasvayu" komandoje.

"Mums svarbiausia – pakartoti solidų žaidimą, kurį demonstravome mače su "Barcelona". Turime patys tikėti ir įrodyti, kad gerai galime žaisti ne tik sporto halėje, bet ir varžovų aikštėse", – teigė G.Krapikas.

Rungtynių Zagrebe išvakarėse treneriui nerimą kėlė pagrindinio kovotojo dėl kamuolio Traviso Watsono kelio trauma. Amerikietis pirmadienį treniravosi, tačiau dar nėra visiškai atsigavęs.

Akistata – po dešimtmečio

Eurolygoje "Žalgirio" ir "Cibona" keliai senokai nebuvo susikirtę – jau ištisą dešimtmetį. Paskutinį kartą abi komandos tarpusavyje žaidė tik 1998–1999 m. sezoną ir tąkart pasidalijo po pergalę. Tik galutinis komandų rezultatas skyrėsi – tą sezoną žalgiriečiai laimėjo Eurolygos taurę.

Žalgiris" stebėti šio sezono rungtynių transliacijos iš Zagrebo kviečia į "Combo" klubą, kur taip pat dvikovą stebės "Žalgirio" klubo prezidentas Modestas Paulauskas bei į Kroatiją neišvykę žalgiriečiai Šarūnas Vasiliauskas, Povilas Butkevičius, Siimas-Sander Vene ir Gvidonas Markevičius.

Kauno klubo atstovai žada, kad nuo šiol "Combo" bus ta vieta, kurioje rinksis "Žalgirio" klubo nariai, "Žalgirio" krepšininkai, taip pat kiti krepšinio pasaulio atstovai, svečiai. Prieš varžybas sirgalių lauks išskirtiniai reportažai ir svečių prognozės, per pertraukas bus galima išgirsti garbių krepšinio pasaulio atstovų komentarus ar laimėti "Žalgirio" prizus rengiamuose žaidimuose.


"Cibona" vizitinė kortelė

Žaidėjas Šalis Pozicija Ūgis
Jamontas Gordonas JAV Įžaidėjas 194
Bojanas Bogdanovičius Kroatija Puolėjas 200
Robertas Troha Kroatija Gynėjas 194
Leonas Radoševičius Kroatija Vidurio puolėjas 208
Vedranas Vukšičius Kroatija Puolėjas 203
Lukša Andričius Kroatija Puolėjas 210
Daliboras Bagaričius Vokietija Vidurio puolėjas 215
Tomislavas Zubčičius Kroatija Vidurio puolėjas 208
Vedranas Princas Kroatija Gynėjas 190
Marinas Rožičius Kroatija Puolėjas 201
Antonio Gravesas JAV Gynėjas 191
Marko Tomasas Kroatija Gynėjas 201

Vyriausiasis treneris Velimiras Perasovičius (Kroatija)

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų