Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgiris" rado kelią į pergales

Lyderis: M.Brownas mače su "Asseco Prokom" žaidė kaip geriausiais savo laikais.
Lyderis: M.Brownas mače su "Asseco Prokom" žaidė kaip geriausiais savo laikais. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Per dvi savaites – dvi pergalės pagal tą patį scenarijų. Kauno "Žalgiris" atsirevanšavo Gdynės "Asseco Prokom" komandai, tačiau Eurolygos ketvirtfinalių traukinys pasirodė jau nuvažiavęs.

Pergalės nepakako

Ekspertus viltingai nuteikusi antrojo Eurolygos etapo grupė, į kurią pateko Kauno "Žalgiris", dividendus pradėjo teikti per vėlai.

Trečiadienį žalgiriečiai antrą kartą iš eilės apgynė Kauno sporto halės garbę: prieš savaitę "Žalgirio" Mekoje kritus Malagos "Unicaja" komandai, šįsyk neatsilaikė ir Gdynės "Asseco Prokom" krepšininkai.

Vis dėlto vėl surusenusi kauniečių gerbėjų viltis išvysti savo komandą Eurolygos ketvirtfinalyje švietė vos keletą valandų. Nepaisant padriko žaidimo, Maskvos CSKA ekipa išvykoje nugalėjo "Unicaja" komandą bei užbraukė net ir teorinius žalgiriečių šansus po paskutiniosios dvikovos Maskvoje kitą savaitę pratęsti pasirodymą šio sezono Eurolygoje.

Jaunų ambicingų trenerių Dariaus Maskoliūno ir Gvido Markevičiaus vadovaujami žalgiriečiai Eurolygos šešioliktuke iškovojo dvi pergales. Paskutinį kartą daugiau nei vieną pergalę šešioliktuke "Žalgiris" buvo iškovojęs tik 2003–2004 m. sezoną, kai žaidė Arvydas Sabonis.

Identiška istorija

Rungtynes su "Asseco Prokom" stebėjusius krepšinio mėgėjus turėjo apimti deja vu jausmas – vaizdas Kauno sporto halėje nuo mačo su "Unicaja" skyrėsi tik ryškiai geltona Lenkijos klubo žaidėjų apranga.

Žalgiriečiai didžiąją dalį rungtynių aikštėje diktavo savo sąlygas, o "Asseco Prokom" treneris Tomas Pačėsas, žvelgdamas į beveidį auklėtinių žaidimą, galėjo prisiminti visus esą lietuviškus anekdotus apie lenkų krepšinį, kuriuos Gdynės klubo strategas taip mėgsta perpasakoti savo šalies žiniasklaidai.

"Mus nustebino tai, kad "Žalgiris" beveik nenaudojo aikštės gynybos, kuriai mes rengėmės: būtent taip kauniečiai gynėsi Gdynėje", – oponento D.Maskoliūno pateiktą siurprizą įvertino T.Pačėsas.

Tačiau antroje žaidimo dalyje "Žalgirio" persvara ėmė byrėti, o paskutiniajame ketvirtyje lenkai jau kvėpavo kauniečiams į nugaras.

Suteikė tvirtybės

"Kol kas dar nerandu atsakymo, kodėl po pertraukos jau ne pirmą kartą labai sunkiai įsivažiuojame. Bet vyrai – šaunuoliai. Įkritę į duobę jie sugebėjo iš jos išlipti, sunkiai dirbdami gynyboje. Didžiąją dalį užduočių aikštėje įvykdėme", – teigė D.Maskoliūnas, kurio auklėtiniai keliais taikliais metimais užgesino "Asseco Prokom" spurtą ir išlaikė pergalę savo rankose.

"Žalgiriui", tritaškius metusiam 47 proc. taiklumu, antrą kartą laimėti antrajame Eurolygos etape padėjo platus ginklų arsenalas: šeši krepšininkai pelnė dviženklį taškų skaičių, o varžovų aukštaūgius ant menčių paguldyti visada pasiruošęs Travisas Watsonas grūmėsi gynyboje nepaisydamas vėl suskaudusios čiurnos, dėl kurios traumos puolėjas buvo iškritęs iš rikiuotės daugiau nei mėnesį.

"Išvykoje būtų buvę daug sunkiau ir nežinau, ar būtume sugebėję išlipti iš duobės. O sporto halėje, turėdami šeštąjį žaidėją – sirgalius, mes morališkai jautėmės daug tvirčiau. Dabar žinome, kad galime laimėti ir tokias sunkias rungtynes, to anksčiau labai trūko", – tvirtino "Žalgirio" gynėjas Martynas Pocius.


M.Kalnietis: "Svarbiausia buvo laimėti"

– Toks įspūdis, kad rungtynių pabaigos "Žalgiriui" jau nebėra užkeiktas barjeras? – pasiteiravome M.Kalniečio.

– Tikrai. Nenoriu prisišnekėti, bet psichologiškai jaučiamės daug tvirčiau. Pagaliau rungtynių pabaigoje sugebame kontroliuoti žaidimą, o ne jį paleisti iš savo rankų.

– Kas padėjo susikrauti persvarą?

– Mus stipriai tempė Marcusas Brownas, puikiai sužaidęs vieną atkarpą, pataikė ir kiti žaidėjai. O varžovai pasimetė, negalėdami apsiginti nuo Browno reidų jie atrodė ištikti šoko, nebegalėjo užpulti. Ir jų komandos treneris nebeturėjo minutės pertraukėlių. Bet po pertraukos "Asseco Prokom" atsigavo.

– Kodėl vėliau pakriko jūsų žaidimas?

– Manau, trečiąjį ketvirtį pradėjome lėčiau žaisti, mažiau judėjome aikštėje – vienas varinėja kamuolį, o kiti keturi stovime. Bet dar laiku susigriebėme ir vėl pradėjome neblogai žaisti. Visai gerai veikė ir mūsų gynyba. Nors praleidome 88 taškus, bet varžovai pataikė ir sunkių metimų.

Iš tiesų nelabai svajojome laimėti 25 taškų skirtumu, nes lenkų komanda yra stipri. Mūsų svarbiausias tikslas buvo laimėti savų žiūrovų akivaizdoje ir jiems padovanoti pergalę.


Rungtynių statistika

"Žalgiris" – "Asseco Prokom"

2010 03 03, Kauno sporto halė, 4600 žiūrovų

93:88

(22:18, 28:16, 23:29, 20:25)

"Žalgiris":

M.Brownas 23, M.Kalnietis (4 rezultatyvūs perdavimai), M.Begičius ir D.Šalenga – po 11, M.Pocius ir T.Klimavičius – po 10, T.Watsonas (atkovojo 11 kamuolių) 9, A.Čapinas ir A.Milaknis – po 3, M.Delašas 2.

"Asseco Prokom":

D.Loganas 22, Q.Woodsas 17, R.Varda (atkovojo 7 kamuolius) 13, D.Ewingas (5 rezultatyvūs perdavimai) 11, R.Burrellas 10, J.H.Jagla 8, A.Hrycaniukas 7 (L.Sewerynas, J.Harringtonas, P.Zamojskis, P.Szczotka).

Komandų rodikliai:

dvitaškiai – 26/55 (47 proc.) ir 23/42 (55), tritaškiai – 6/16 (38) ir 9/19 (47), baudos – 23/26 (88) ir 15/25 (60), atkovota kamuolių – 38 ir 32, perimta 5 ir 5, klaidų – 6 ir 10, rezultatyvūs perdavimai – 10 ir 15.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų