19-mečiai įveikė metais vyresnius krepšininkus

  • Teksto dydis:

Pasiruošimą čempionatams tęsiančios Lietuvos jaunimo rinktinės išmėgino jėgas tarpusavyje. Kaune vykusiose rungtynėse Gedimino Petrausko vadovaujama Lietuvos jaunimo (U-19) rinktinė 88:81 (21:22, 27:15, 16:18, 24:26) įveikė Donaldo Kairio treniruojamus 20-mečius, kuriems tai buvo pirmosios rungtynės.

Devyniolikmečiai tęs pasiruošimą ir vyks į kontrolinį turnyrą Latvijoje, kur išmėgins jėgas Rusijos, Australijos ir Kinijos ekipomis. Dvidešimtmečiai savaitgalį du kartus Kaune susitiks su Latvijos bendraamžiais.

„Čia mūsų pirmas blynas. Matėsi, kad puolime trūksta tokio susišlifavimo, klaidų skaičius buvo per didelis, ypač pirmoje rungtynių pusėje. Bet čia nėra problema, tai yra sutvarkoma. Bus daugiau aiškumo, daugiau derinų. Šituos dalykus išspręsime. Ko pasigedau, tai kovos po krepšiu, puolime per mažai kamuolių nusiėmėme, pralaimėjome baudos aikštelę. Baudos aikštelės kontrolė yra krepšinio stabiliazatoriai, kurie leis laimėti didelę dalį rungtynių. Tai čia mums reikės susikietinti. Viską reikia tobulinti, įsivesti derinius, nes sunkiai juos prisimename ir nedaug jų turime. Noro yra, reikia tik susižaisti“, – sakė D. Kairys.

„Draugiškos rungtynės, laimėti nebuvo didžiausias tikslas. Visi suprantame, kad metais vyresni žaidėjai neseniai susirinko, o mums tai trečios rungtynės, jiems tai pirmos. Linkiu jiems sėkmės, žinau tuos vyrus, su jais dirbau ketverius metus, žinau trenerį. Tikrai manau, kad bus pasiekti geri rezultatai Europos čempionate.

Rungtynės buvo kaip kalneliai – momentais geriau, momentais blogiau. Parengiamojoje stadijoje keista tikėtis kažko kito. Tokios rungtynės visada būna produktyvios, tu pamatai daug klaidų, spragų, parodė ir gerų momentų“, – sakė 19-mečių rinktinės vyr. treneris Gediminas Petrauskas.

19-mečių komandai 25 taškus pelnė Simas Jarumbauskas (31 naud. balai), po 14 - Rokas Jokubaitis ir Dovydas Giedraitis, 12 - Erikas Venskus.

20-mečių ekipoje 18 taškų surinko Arnas Velička, 14 - Ignas Sargiūnas, po 9 - Marius Valinskas bei Tadas Vaičiūnas.

Lietuvos 19-mečių pirmoji dvikova pasaulio čempionate lauks birželio 29 dieną su Senegalo ekipa, birželio 30 lauks susitikimas su JAV, o grupės kovas mūsiškiai baigs akistata su Naujosios Zelandijos rinktine liepos 2 dieną.

Pasaulio jaunimo vaikinų krepšinio čempionatas vyks šių metų birželio 29–liepos 7 dienomis Heraklione (Graikija).

20-mečių Europos čempionate pirmoji dvikova vyks liepos 13 dieną su Lenkijos ekipa, liepos 14 vyks susitikimas su Slovėnija, o grupės kovas dvidešimtmečiai baigs akistata su Graikijos rinktine liepos 15 dieną.

Europos jaunimo (U-20) vaikinų A diviziono krepšinio čempionatas vyks šių metų liepos 13–21 dienomis Tel Avive (Izraelis). Abiem rinktinėms LKF Vykdomasis komitetas iškėlė tikslą čempionate užimti 1–8 vietas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių