„Aisčių-LSU“ krepšininkės tęsia partnerystę su sveikatingumo ir sporto klubu

Artėjančiame sezone Kauno moterų krepšinio klubas "Aistės-LSU" pergalių ir vėl sieks kartu su SIL sveikatingumo ir sporto klubu. Jis su laikinosios sostinės ekipa bendradarbiaus jau antrus metus iš eilės.

Pasak pranešimo, SIL sporto klubas duris lankytojams atvėrė 2014 metais. Aukščiausio lygio kvalifikuotų trenerių komanda lankytojams siūlo įvairias specializuotas krepšininkų atletinio rengimo programas bei asmenybės stiprinimo treniruotes, įskaitant mitybos ir psichologinius aspektus.

"Džiaugiamės nauju bendradarbiavimu su šalia esančiu SIL sporto centru, kur krepšininkės gali gauti pačias geriausias ir naujausias technologijas. Šis centras yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos sporto universitetu, todėl čia savo fizinį pajėgumą gali gerinti patys geriausi universiteto studentai, sportininkai ir įvairių komandų nariai", - teigė LSU kancleris Mindaugas Balčiūnas.

Negana to, prieš treniruotę SIL sporto centre, "Aistės-LSU" klubo krepšininkės lankėsi ir specializuotoje mitybos specialisto Artūro Sujetos paskaitoje, kurios metu žaidėjos turėjo galimybę plačiau sužinoti apie esminius profesionalaus sportininko mitybos principus. Taip pat vienu profesionaliausių mitybos specialistų Lietuvoje vadinamas Artūras Sujeta kiekvienai krepšininkei sudarė individualius mitybos planus.

"Džiugu, kad į sportininko rengimą čia bandoma žiūrėti integraliai. Čia pat yra kineziterapeutai - Lietuvos sporto universiteto absolventai, kurie gali patarti ir padėti traumų prevencijos atveju arba įvykus traumai greičiau atsigauti. Taip pat yra ir mitybos specialistai - mūsų absolventas, vienas progresyviausių specialistų Lietuvoje, Artūras Sujeta, doktorantas, vykdantis giluminius mokslinius tyrimus mitybos srityje padeda savo patarimais", - gerų žodžių specialistui negailėjo M. Balčiūnas.

Pats mitybos specialistas įsitikinęs, jog sveika mityba kiekvieno sportininko gyvenime turėtų užimti labai svarbią vietą.

"Paskaitos metu aptarėme pagrindines sveikos mitybos strategijas, nukreiptas į sportuojančias moteris. Sveika ir subalansuota mityba, lyginant su pačiu sportu, sportininko karjeroje užima nežemesnę vietą", - teigė sveikos gyvensenos svarba įsitikinęs A. Sujeta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių