Pereiti į pagrindinį turinį

Alytaus sporto rūmų laukia rekonstrukcija

2009-01-28 18:57
Alytaus sporto rūmų laukia rekonstrukcija
Alytaus sporto rūmų laukia rekonstrukcija / musukrepsinis.lt vizualizacija: taip Alytaus sporto rūmai atrodys 2010-aisiais.

Balandžio pabaigoje Alytuje prasidės sporto rūmų rekonstrukcijos darbai. 30 mln. litų vertės statybos baigsis 2010 m. antrąjį ketvirtį.

Daugiafunkciniame pramogų ir sporto komplekse bus įrengta 5500 žiūrovų per krepšinio varžybas galinti priimti arena.

Alytus - šeštasis Lietuvos miestas, kuriame vyks 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato varžybos. Pirmojo etapo mačai taip pat vyks Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje. Vėliau krepšininkų kovos persikels į Vilnių ir Kauną.

Alytaus meras Česlovas Daugėla per susitikimą su pasirengimo 2011 m. Europos krepšinio čempionatui vyriausybinės darbo grupės vadovu Algirdu Butkevičiumi ir Lietuvos krepšinio federacijos vykdančiosios darbo grupės direktoriumi Mindaugu Špoku informavo, kad jau yra paskelbtas viešasis konkursas statybų darbams. Balandžio viduryje planuojama pasirašyti sutartį ir pradėti rekonstrukciją.

„Dėl turistų apgyvendinimo mums sunkumų taip pat nekils. Alytaus apskrityje turime Druskininkų ir Birštono kurortus su puikiai išvystyta rekreacijos ir turizmo infrastruktūra. Šie miestai gerai žinomi ir už Lietuvos ribų, dėl aptarnavimo kokybės abejonių nėra“, - pasakojo Č. Daugėla.

„Šiuo metu Alytaus apskrities viešbučiuose yra apie 3 tūkst. vietų. Galime tvirtinti, kad tokio skaičiaus užteks. Planuojame 2010 m. naujojoje arenoje surengti tarptautinį turnyrą, kuriame dalyvaus Lietuvos rinktinė“, - sakė M. Špokas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų