Anapilin išėjusią Prienų legendą prisiminęs K. Maksvytis atskleidė, kas jaudina prieš Eurolygą

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygoje iškovojo antrąją pergalę iš tiek pat galimų, sutriuškindamas Prienų „Labas GAS“ ekipą (91:66). Po mačo Maksvytis rado laiko ne tik rungtynių analizei, bet ir buvusio Prienų klubo vadovo Aurimo Bartuškos pagerbimui, kuris netikėtai mirė praėjusį balandį.

„Iškovojome pergalę. Norėjosi persvarą įgyti anksčiau. Ypač pirmoje pusėje darėme daug gynybinių klaidų. Pažiūrėję analizę neatskyrėme, į kurią pusę veržiasi, metikas ar ne. Norėjosi didesnės koncentracijos šitame. Iš kitos pusės, nemažą rotaciją naudojome, kaitaliojome gynybos sistemas, galbūt šiek tiek patys išsimušėme save iš ritmo, bet laimėjome rungtynes.

Turbūt pirmą kartą grįžau į Prienus, kai čia nėra ne tik Virginijaus Šeškaus, bet ir Aurimo Bartuškos, kuris buvo šių rungtynių siela. Teko nemažai praeiti, pradėti savo kelią nuo Nacionalinės krepšinio lygos, vėliau pereiti į LKL ir panašiai. Gaila, kad nebelieka tokių krepšinio žmonių, krepšinio mylėtojų. Be abejo, šventa vieta tuščia nebūna, bet norėjau paminėti, jog Aurimas labai prisidėjo prie Prienų krepšinio ir labai gaila, kad jo dabar čia nėra su mumis“, – atsidusdamas kalbėjo Maksvytis.

– Ar esate patenkintas progų susikūrimu, kalbant apie tritaškius metimus?

– Negalėčiau sakyti, kad esu patenkintas. Jeigu lyginant su Klaipėdos rungtynėmis, buvo žymiai geresnės progos, šiek tiek įžaidėme kamuolį. Buvo ir metikų, tas pats Karolis, kuris laisvas nepataikė. Čia yra vienas iš mūsų rezervų, kurį turėtume pagerinti. Galbūt šiek tiek trūksta laisvumo ir paprasčiausiai pataikymo.

– Iš kur atsirasdavo problemos asmeninėje gynyboje vienas prieš vieną?

– Paprasčiausiai keitėmės ginamaisiais ir kai tai darai, labai svarbios žaidėjo asmeninės savybės. Žinome, kad Washingtonas nemes, eis pro dešinę, mes praleidžiame. Tas pats Brownas, žinojome, kad norės grįžti per dešinę pusę, atsisakyti užtvaros. Tokie smulkūs dalykai. Kažkur per žemai pasikeitėme, aukštaūgis turėjo aukščiau išeiti pasitikti, turėjome pražangas, kurias galėjome panaudoti. Tokie dalykai, kur galėjome atimti taškus, bet juos davėme.

– Kada galima tikėtis jaunųjų žaidėjų – Liutauro Lelevičiaus, Motiejaus Krivo dvyliktuke?

– Turime klausimų, kaip paskirstyti visiems šiems žmonėms minutes, nes nesinori iš kažko atimti laiko, būtent tų 12 esančių, kurie šiandien žaidė. Sezono pradžia, jeigu tu neįtrauki į vienas ar kitas rungtynes, pagrindiniai žaidėjai praranda ritmą, kažkiek ir motyvaciją, energiją. Manau, kad įtrauksime jaunimą sezonui įsibėgėjus. Dabar visi sveiki, kol kas žiūrime į šiuos žaidėjus. Jaunimas gaus patirties Nacionalinėje krepšinio lygoje. Kai turėsime progą, tiek Krivą, tiek Lelevičių išsikviesime.

– Jau kitą savaitę laukia startas Eurolygoje (spalio 6 d. išvykoje prieš Tel Avivo „Maccabi“). Kas po šių dvejų LKL rungtynių labiausiai neramina?

– Šiek tiek įvedėme naujovių į savo gynybą su mintimi, kad turime keletą rungtynių ją patobulinti iki Eurolygos. Puolimas nejaudina. Puolime ganėtinai gerai susikuriame progas, turbūt labiausiai jaudins gynyba, atimti taškus, priversti varžovus žaisti neparankų, klampų krepšinį. Gynybą reikėtų pagerinti.

Tuo metu nepaisant pralaimėjimo, prieniškių treneris Tomas Gaidamavičius sugebėjo įžvelgti pozityvo.

„Noriu padėkoti sirgaliams, kad nemažai palaikė mus. Kalbant apie rungtynes, pabandėme pasimatuoti raumenimis. Pabandėme ir pamatėme, kad mums reikia labai daug kočiotis. Džiugu, kad laikėmės rungtynėse tris kėlinius. Pabaigoje pritrūko jėgų. Naudojome visą rotaciją. Gal dėl to ir naudojome, kad nepervargtų visi. Turime sunkų tvarkaraštį“, – dėstė strategas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių