Antroje mačo pusėje vos 25 taškus pelnę žalgiriečiai nusileido „Lietkabeliui“

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė pirmąjį pralaimėjimą „Betsafe–LKL“ čempionate. Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nusileido Panevėžio „Lietkabelio“ komandai 61:72 (19:13, 17:20, 11:29, 14:10).

Pirmuosius „Žalgirio“ taškus metimu iš toli pelnė Thomasas Walkupas, Marius Grigonis pridėjo dvitaškį, o Joffrey Lauvergne dėjimu drebino varžovų krepšį (7:2). Dar 7 taškus kauniečiai rinko po Nigelo Hayeso tritaškio ir J.Lauvergne bei T.Walkupo metimų iš po krepšio – 14:5. Pirmąjį kėlinį uždarė Pauliaus Jankūno tritaškis ir Augustine‘o Rubito metimas iš vidutinio nuotolio – 19:13.

Antrąjį kėlinį „Lietkabelis“ pradėjo spurtu 10:2 ir išsiveržė į priekį (21:23). Tada Artūras Milaknis sumetė visas 3 baudas, Lukas Lekavičius smeigė tritaškį po Roko Jokubaičio perdavimo, o J.Lauvergne ir L.Lekavičius neklydo nuo baudų metimų linijos – 31:26. Prieš didžiąją pertrauką tritaškiu pasižymėjo Steve‘as Vasturia bei 2 baudas realizavęs M.Grigonis – 36:33.

Panevėžio krepšininkai ir trečiąjį kėlinį pradėjo galingiau. Tarp jų 12 taškų įsiterpė tik M.Grigonio tritaškis – 39:45. J.Lauvergne įdėjo po S.Vasturios perdavimo, T.Walkupas ir A.Milaknis švelnino rezultatą (45:47), bet Kyle‘o Vinaleso vedinas „Lietkabelis“ krovėsi rekordinį pranašumą – 47:62.

Didžiausią svečių persvarą (47:64) apkarpė A.Rubito tritaškis su sirena bei S.Vasturios 4 taškai – 54:66. Nors žalgiriečių gynyba buvo geležinė daugiau nei 5 minutes, kitoje aikštės pusėje taškų kraitį pildė tik R.Jokubaičio ir A.Rubito baudų metimai – 56:66. A.Rubitas ir S.Vasturia pelnė paskutinius „Žalgirio“ taškus, bet pergalę Kaune šventė „Lietkabelis“ – 61:72.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nespecialistas

Nespecialistas portretas
Nyku. Treneris be jokio Lietuvos krepšinio mokyklos supratimo. Bejėgis neremiamas Grigonis, nukaltas JANKŪNAS, Volkupas - ir Lekavičius be jokio plano... Bėdžius treneris. Jokios logikos ir strategijos - casko strategija - bėkit ir meskit, prakaituokit begalviai.

Anonimas

Anonimas portretas
Kitais metais Žargirio treneris bus Maksvyris. O austras po 1 mėn atsistatydins, laikinai bus samdomas serbas.

Ne nu bairis

Ne nu bairis portretas
Hitleris atsikraustė iš Austrijos į Vokietiją ir tapo istorija, legenda, o į Žalgirį iš Austrijos ir kolkas nelabai. Gal dar anksti spręsti, tai linkiu sportinio pykčio ir susižaidimo.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių