Atkakliame mūšyje – sunki „Lietkabelio“ pergalė

  • Teksto dydis:

Šeštadienį „Betsafe-LKL“ čempionate labai sunkią ir svarbią pergalę iškovojo Panevėžio „Lietkabelis“. Namuose panevėžiečiai po atkaklios kovos įrodė savo pranašumą prieš „Šiauliai-7Bet“ ekipą. Sėkmingiau dvikovos pabaigą sužaidęs „Lietkabelis“ pergalę įtvirtino dviženkliu skirtumu 87:76.

Intriga Panevėžyje buvo gyva iki pat rungtynių pabaigos, bet ją panaikino ir „Lietkabelio“ pergalę nukalė įsisiautėjęs Gediminas Orelikas.

Snaiperis iš pradžių pataikė tritaškį likus kiek daugiau nei minutei (81:74), o vėliau skaičiuojant paskutines 60 dvikovos sekundžių, smeigė ir dar vieną tolimą metimą, taip pirmą kartą suteikdamas savo komandai dviženklį pranašumą (85:74).

Iš viso G.Orelikas pataikė keturis tritaškius, pridėjo dar penkis dviejų taškų vertės metimus ir tapo rezultatyviausiu rungtynių žaidėjų – sąskaitoje 23 taškai.

Ilgą laiką šiose rungtynėse pirmavo svečiai, Antano Sireikos auklėtiniai. Vien po pirmojo kėlinio Šiaulių klubas turėjo 12 taškų pranašumą. Priekyje šiauliečiai išbuvo iki trečiojo kėlinio vidurio, o prieš lemiamo ketvirčio pradžią Panevėžio „Cido“ arenoje buvo visiška lygybė – 64:64.

Be įspūdingo G.Oreliko žaidimo, pergalę namuose Panevėžio ekipai nukalė komandinis žaidimas. Net penki skirtingi „Lietkabelio“ krepšininkai surinko dviženklį taškų skaičių.

20 taškų prie pergalės pridėjo Džordže Gagičius, Dovydas Giedraitis pelnė 15, Gabrielius Maldūnas 12, o Kristupas Žemaitis 10 taškų.

Šiaulių klube išsiskyrė kone tobulai krepšį atakavęs Giedrius Staniulis. Centras pataikė 11 dvitaškių iš 12 bandymų ir surinko 23 tašką.

Tai jau antroji šių komandų akistata šiame sezone. Pirmąją dvikovą Šiauliuose triuškinamu skirtumu 97:74 laimėjo „Lietkabelis“.


Šiame straipsnyje: LKLLietkabelisŠiauliaipergalė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių