Bent vieno sugrįžimo besitikintis K. Maksvytis – apie pagrindinį „Real“ žmogų ir savo rutiną

Kauno „Žalgiris“ parskrido iš Belgrado ir jau ketvirtadienį stos į dar vieną Eurolygos mūšį namuose. Nemuno saloje svečiuosis Madrido „Real“.

Prieš laukiantį iššūkį „Žalgirio“ varininkas Kazys Maksvytis dar nežinojo, ar rytoj į rikiuotę grįš sergantys Mantas Kalnietis ir Ignas Brazdeikis.

„Mano žiniomis, geresnėje situacijoje dėl grįžimo yra Mantas Kalnietis, – spaudos konferencijoje sakė Maksvytis. – Jis jaučiasi šiek tiek geriau. Dar turės gydytojas galutinį žodį tarti. Rytoj reaguosime, ar jau įtrauksime vieną ar du žmones, ar žaisime ta pačia sudėtimi, kaip ir Belgrade.“

Kalbėdamas apie „Real“ iššūkį Maksvytis negailėjo pagyrimų varžovams ir išskyrė milžino Walterio Tavareso faktorių.

„Dviguba savaitė. Tiek „Real“, tiek mums nėra daug laiko pasiruošti rungtynėms, – kalbėjo Maksvytis. – Puolime jie yra labai talentinga komanda ir nežinai kiekvienas rungtynes, kuris žaidėjas iššaus. Gynyboje visas skyles uždangsto Tavaresas po krepšiu, kai gynėjai gal per daug rizikuoja ir siunčia viską į baudos aikštelę.

Pirmiausia, reikia bandyti pristabdyti jų puolimą ir stengtis nuspėti, kurie žaidėjai bus pavojingiausi rungtynių dieną. O patys puolime turėsime pasukti galvą, kaip ištraukti aukščiau Tavaresą, kaip jį atakuoti.“

– Treneri, mačas Belgrade kokybes prasme buvo geresnis negu rungtynės pastarosiomis savaitėmis, bet buvo patirtas skaudus pralaimėjimas. Tokios rungtynės psicholoinę komandos būseną pakėlė ar atvirkščiai – numušė?

– Manau, kad pakelia. Be abejo, visapusiškai džiaugtis negalime, nes pralaimėjome, bet bendrai iš tos situacijos, kurią turėjome, kontekste yra daugiau teigiamų dalykų. Gerai laikėmės žaidimo plano. Tikiuosi, kad užteks paros atsistatyti ir demonstruosime tokią pačią kokybę.

– Kaip ir jūs, Chusas Mateo yra naujo Eurolygos formato naujokas vyr. trenerio pozicijoje. Kokį įspūdį palieka jo idėjos ir ar kažkas ryškiai pasikeitė po Pablo Laso?

– Ryškių pasikeitimų nėra, nes išlikęs branduolys ir tas pats treneris dirbo asistentu. Daug yra likusių tų pačių minčių tiek puolime, tiek gynyboje. Tik keli žaidėjai pasikeitė.

Teigėte, kad lengviau ruoštis prieš sistemines komandas. Kaip yra su „Real“?

– Nėra pati lengviausia komanda, prieš kurią ruoštis. Daug puolime situacijų, daug improvizacijos. Bent prieš rungtynes atrodo, kad prieš „Real“ yra sunkiau ruoštis. Jie paprasčiausiai turi daugiau derinių.

– „Real“ visose pozicijose turi lygiaverčius krepšininkus. Ar yra žaidėjų, kurių labiau prisibijote ir dedate akcentą?

– Kaip jau minėjau, pagrindinis yra Tavaresas. Nemažai jų žaidimą pagyvina Džananas Musa, dėl kurio daugelis prieš sezoną bijojome, ar jis nepradings žvaigždžių komandoje su savo žaidimu. Dabar po traumos grįžęs dominuojantis žaidėjas Guerchonas Yabusele, kuris puikiai žaidė Europos čempionate. Lygiavertė sudėtis, gynėjų grandyje yra grįžęs Nigelas Williamsas-Gossas, turi didesnę rotaciją. Netektis yra Gabrielio Decko, kuris prideda fiziškumo, tai gal čia jų pozicija kažkiek apsinuogino, bet yra kiti žaidėjai.

– Kuo skiriasi rinktinės Musa ir „Real“ Musa?

– Čia yra kiti žaidėjai aplink jį, talentingesni. Jis žaidžia tą patį, su pasitikėjimu. Musa yra daugiau talentingas puolime nei gynyboje. Prieš sezoną buvau pesimistas, kaip jis įsipaišys į „Real“ žvaigždyną, bet matome, kaip jis žaidžia. Turi didelį vaidmenį.

– Belgrade pagrindiniai žaidėjai gavo didelį krūvį. Ar nebijote, kad gali pritrūkti jėgų prieš ilgą „Real“ rotaciją?

– Žiūrėsime, kaip seksis. Pagavome azartą, bandėme laikytis rungtynėse iki galo. Daugiausiai minučių gavo Keenanas Evansas, Edgaras Ulanovas ir Rolands Šmits. Bandysime žiūrėti, kaip jie atsistatys, blogiausiu atveju, turime kitus žaidėjus, kurie yra šviežesni.

– Apskritai, dviguba Eurolygos savaitė, rungtynės po rungtynių, konferencija po konferencijos. Kaip jums pačiam sekasi tvarkytis su tokiu krūviu?
– Nieko kito nebelieka. Rungtynės, poilsio diena, trumpa rungtynių analizė. Greitai peržiūrime varžovų bent porą rungtynių, skautai yra surinkę informaciją apie „Real“ ir tai supaprastina pasiruošimą. Ir eini toliau.

– Atsiras laiko futbolui šiandien vakare?
– Visų pirma, reikia pasibaigti savo darbus, bet turbūt iki to laiko apsidirbsime ir kad visai nenuvažiuotų stogas, turbūt reikės atsipalaiduoti ir pažiūrėti rungtynes.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių