Būsimų rinkimų varžovai parengė savo kozirius

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) turės naują prezidentą – Vydą Gedvilą pakeis Mindaugas Balčiūnas arba Robertas Javtokas, bet buvo ir trečias kandidatas.

Palinkėjo sėkmės

LKF vadovo rinkimai numatyti rugsėjo 17-ąją, kai bus surengta šios organizacijos konferencija.

Šią savaitę V. Gedvilas patvirtino, kad nekels savo kandidatūros antrai LKF vadovo kadencijai.

„Treji metai buvo įspūdingi. Noriu padėkoti krepšinio bendruomenei, lygų, klubų, sporto centrų vadovams, treneriams už didžiulį indėlį į Lietuvos krepšinį. Visi norime pergalių, aukščiausių rezultatų, tačiau sporte būna ir pakilimų, ir nuopuolių, – kalbėjo LKF prezidentas V. Gedvilas. – Mes, Krepšinio federacijos vadovai, stengėmės sutelkti mūsų bendruomenę, destruktūrizavome valdymą ir tai pakankamai gerai pavyko. Gerų rezultatų pasiekė mūsų jaunimas – du aukso medaliai, sidabras. Vyrų trijulių krepšinio rinktinė iškovojo olimpinę bronzą ir Europos čempionato sidabrą, moterų komanda laimėjo Europos žaidynes ir pelnė Europos čempionato bronzą, puikiai pasirodė studentai. Labiausiai gaila, kad nepasisekė vyrų nacionalinei rinktinei, kuri nepateko į olimpines žaidynes. Dėl to skauda visiems.“

V. Gedvilas palinkėjo būsimai naujai LKF komandai tęsti gerus darbus, kad atsinaujinusi pagrindinė šalies vyrų komanda patektų į 2028-ųjų olimpines žaidynes, o 2027 m. Lietuvoje vyksiantis Europos moterų krepšinio čempionato finalo turnyras būtų sėkmingas mūsų rinktinei.

LKF prezidentu V. Gedvilas buvo išrinktas 2021 m. rugsėjo 7-ąją. Tąkart jis pakeitė Arvydą Sabonį. Tuomet už V. Gedvilą balsavo 77 LKF nariai, 31 balsą surinko Ramūnas Butautas, 28 – R. Javtokas.

Palaikymas: Š. Jasikevičiaus ir R. Javtoko keliai buvo susikirtę Lietuvos rinktinėje, „Žalgiryje“. / E. Šemioto nuotr.

Pristatė savo komandą

44-erių metų R. Javtokas vėl dalyvaus LKF vadovo rinkimuose. Jo kandidatūrą pateikė Klaipėdos „Neptūno-Amberton“ moterų krepšinio klubas.

„Dabartinė Lietuvos krepšinio situacija manęs netenkina – nėra sportinės idėjos ir krypties, netenkina rezultatai ir klubinio krepšinio sistema. Kol kitos šalys sparčiai stiebėsi į viršų, mes, regis, kažkur sustojome. Bendraudamas su krepšinio bendruomene ir verslo atstovais supratau, kad jų taip pat netenkina dabartinės federacijos vadovų veikla, – teigė R. Javtokas. – Ateinu su milžinišku noru suvienyti visą krepšinio bendruomenę ir verslą, nes esu tikras, kad LKF neturėtų būti vieno žmogaus rankose. Šiai dienai nebesame ten, kur buvome, bet tikiu, kad trūksta labai nedaug ten sugrįžti. Pirmiausia noriu surinkti stiprią komandą su kompetentingais ir daug patirties sukaupusiais žmonėmis, kad pasiektume geriausią įmanomą rezultatą Lietuvos krepšinio labui. Kartu, bendraudami su krepšinio bendruomene, sieksime identifikuoti esmines mūsų sporto problemas ir jas žingsnis po žingsnio spręsti. Per paskutinius trejus metus įgijau neįkainojamos papildomos patirties verslo sektoriuje ir į viską žvelgiu kitokiomis akimis.“

Buvęs Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius taip pat pristatė būsimus LKF viceprezidentus ir savo komandos narius.

Vilniaus miesto taryboje besidarbuojantis žinomas treneris Jonas Kazlauskas būtų atsakingas už krepšinio vystymą, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius kuruotų klubų sistemą, už moterų krepšinio vystymą ir plėtrą būtų atsakinga viena geriausių Lietuvos krepšininkių Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, už komerciją ir finansus – verslininkas Darius Nedzinskas, LKF generalinio sekretoriaus pareigos būtų patikėtos šiuo metu Plaukimo federacijos generaliniu sekretoriumiu dirbančiam Justui Kalinauskui, o LKF direktoriaus – Eurolygos varžybų direktoriumi dirbusiam Juliui Sarapinui.

Tarp palaikančiųjų R. Javtoko kandidatūrą – A. Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Šarūnas Jasikevičius, Jonas Valančiūnas, Paulius Motiejūnas, Dainius Adomaitis, R. Butautas, Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis, Martynas Pocius, Martynas Purlys, Rimantas Kaukėnas, Ramūnas Šiškauskas, Benas Matkevičius.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidento rinkimai numatyti rugsėjo 17-ąją.

Biudžetas pilnėjo

„Tvirtai tikiu pasirinkta Lietuvos krepšinio vystymo kryptimi, pradėtais darbais, naujomis idėjomis, paremtomis tarptautine praktika, sporto mokslu ir sveiku, šaltu protu. Labai tikiuosi Lietuvos krepšinio bendruomenės paramos“, – pareiškė su R. Javtoku konkuruosiantis dabartinis LKF generalinis sekretorius 47-erių Mindaugas Balčiūnas.

Anot jo, pastarieji treji metai buvo labai intensyvios Lietuvos krepšinio sistemos ir bendros struktūros kaitos laikas.

„Ilgai ir veiksmingai funkcionavęs mūsų šalies krepšinio modelis generavo tiek talentus, tiek pergales. Pirmas mūsų tikslas buvo atstatyti buvusią struktūrą, – sakė M. Balčiūnas. – Pastarasis olimpinis ciklas tikrai buvo ženkliai pozityvesnis, palyginti su ankstesniuoju. Tai patvirtina priemonių efektyvumą. Tačiau nebuvo pakankamai laiko koncentruotis į veiklos turinį, žaidėjų rengimą, klubų vystymą. Tai – kito olimpinio ciklo uždaviniai. Turime aiškų planą“, – akcentavo M. Balčiūnas.

Jis pridūrė, kad pastarieji metai buvo labai intensyvaus finansinio LKF ūkio augimas.

„Mūsų rėmėjų indėlis išaugo trigubai, bendras federacijos biudžetas – nuo dviejų su puse milijonų iki penkių milijonų eurų. Sklandžiai veiklai reikia apie šešių milijonų eurų. Esu tikras, kad galime pasiekti ir šią ribą“, – teigė M. Balčiūnas.

Dalydamasis mintimis apie ateitį, LKF generalinis sekretorius sakė, kad išskirtinis dėmesys turi būti sutelktas jaunų krepšininkų ugdymui, klubų vystymui, lygų raidai.

„Mūsų plane atsispindės esminiai ir reikalingiausi pokyčiai, kad iš naujo matytume savo tiek nacionalinį krepšinio identitetą, tiek naujų tendencijų integraciją. Tai būtina – krepšinis keičiasi, žaidimo specifika, žaidėjų rengimo metodikos kinta“, – pažymėjo M. Balčiūnas.

Karjera: J. Vainauskas praeitą sezoną buvo Palangos „Olimpo“ krepšinio klubo prezidentas. / olimpasbasketball.com nuotr.

Birštoniečių iniciatyva

Anksčiausiai, šiemet gegužę, pirmą pretendentą į LKF vadovo kėdę – Vilniaus „Ryto“, Mažeikių ir Palangos krepšinio klubuose dirbusį Joną Vainauską, buvo pasiūlęs Regionų krepšinio lygos (RKL) B diviziono čempionatą laimėjusios Birštono „Milastos“ atstovai.

„Akivaizdu, kad Lietuvos krepšiniui reikia pokyčių, tikro lyderio, kuris turėtų aiškią viziją, tikslus ir žinotų priemones bei būdus juos pasiekti. J. Vainauskas turi sukaupęs didžiulę patirtį klubų krepšinyje, yra profesionalas, vienas geriausių, jeigu ne pats geriausias, šios srities vadybininkas. Jo strateginis mąstymas ir meilė krepšiniui leis sustiprinti visas lygas ir pakels bendrą Lietuvos krepšinio lygį ir įvaizdį“, – tąkart teigė Birštono komandos vadovas Kristupas Bubnys.

Tačiau pats J. Vainauskas tuomet pareiškė nežinąs, ar tikrai dalyvaus rinkimuose.

Praeitą mėnesį šalies žiniasklaidoje šmėkštelėjo informacija, kad 43-ejų J. Vainauskas įkliuvo neblaivus prie vairo. Tai patvirtino ir Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Kandidatų dalyvauti LKF prezidento rinkimuose oficialios paraiškos turėjo būti pateiktos iki rugpjūčio 16 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

krepsinio megejas

krepsinio megejas portretas
Geriausi krepsinio specialistai ir geriausi krepsinio zaidejai palaiko Roberta Javtoka ir mes ziurovai uz Roberta Javtoka,jei tai padarysite Lietuvos krepsinis pakils i aukstumas.

jie visi

jie visi portretas
tuscia vieta !

Tik Javtokas

Tik Javtokas portretas
Dar gali atgaivinti Lt kase!! Kitus situos sukciu sukčius sluote sluot reik! Prisike iki ausu jie!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių