A. Caveras prieš V. Garasto taurės turnyro startą: Klaipėdoje sieksime istorinio trofėjaus

  • Teksto dydis:

Jau šį penktadienį ir šeštadienį Klaipėdoje, Švyturio arenoje, vyks tarptautinis Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) garbės prezidento, šalies krepšinio legendos Vlado Garasto taurės turnyras.

Į kovą dėl trofėjaus kils Klaipėdos reprezentacinis klubas „Neptūnas“, Lietuvos krepšinio lygos naujokai „Wolves“, Latvijos čempionai VEF ir Estijos čempionai „Parnu Sadam“.

Pirmajame pusfinalyje penktadienį nuo 17.30 val. susikaus „Wolves“ ir VEF, nuo 19.30 val. – „Neptūnas“ ir „Parnu Sadam“.

Rugsėjo 10 dieną (šeštadienį) 17.30 val. pusfinalių pralaimėtojai kausis dėl turnyro trečiosios vietos, o nugalėtojai 19.30 val. kils į finalo mūšį.

Daugeliui krepšinio sirgalių kelia susidomėjimą kaip atrodys legendinio krepšinio trenerio Rimo Kurtinaičio treniruojama „Wolves“ ir šiemet gerokai atsinaujinęs „Neptūnas“ su vyr. treneriu Mindaugu Braziu priešakyje.

A. Caveras: pergalės prideda pasitikėjimo

BC „Wolves“ ekipa Klaipėdoje prakaitą lieja jau visą savaitę ir šiam turnyrui ruošiasi itin atsakingai.

Anot „Wolves“ komandos įžaidėjo iš Amerikos Ahmado Cavero, „Švyturio“ arenoje jo komandos siekis – nugalėtojų trofėjus.

„Šis turnyras mums svarbus ir norime laimėti taurę. Pastaruoju metu, ruošdamiesi sezono pradžiai, mes labai sunkiai dirbame treniruotėse, sportuojame po 5–6 valandas per dieną. Todėl nuo šiol mums visos rungtynės yra svarbios. Ne tik todėl, kad taip būtų pirmasis trofėjus naujo klubo istorijoje. Visos pergalės pridės mums pasitikėjimo. Jos taip pat rodo, kad sunkus darbas treniruotėse atsiperka“.

Šiuo metu sutartis su „Wolves“ klubu turi 10 žaidėjų, iš kurių minėtasis Ahmadas Caveras (JAV), Hugo Invernizzi (Prancūzija), Adas Juškevičius, Regimantas Miniotas, Vitalijus Kozys, Arnas Beručka ir Mindaugas Lukauskis šiuo metu dirba su komanda, tuo tarpu Kristupas Žemaitis ir Eigirdas Žukauskas atstovauja Lietuvai Europos čempionate, o Marcosas Delia – Argentinos rinktinei Amerikos čempionate.

Taip pat „Wolves“ komandai padeda ir „Švyturio“ arenoje ant parketo turėtų išbėgti šiuo metu kontraktų neturintys Vaidas Čepukaitis, Tomas Lekūnas, Tomas Pačėsas ir Herkus Kumpys.

Mindaugas Girdžiūnas: Klaipėdos sirgaliai – nuostabūs

Ne ką mažiau ambicijų Vlado Garasto taurės turnyre turi ir „Neptūnas“, į savo gretas susigrąžinęs Lietuvos krepšinio lygos čempioną klaipėdietį Mindaugą Girdžiūną.

„Klaipėda nuo seno pasižymi puikiais sirgaliais. Tikiuosi, kad šįkart susirinks gausus būrys sirgalių. Tai bus pirmosios rungtynės, kai žaisime prie savų sirgalių dėl pirmojo sezono trofėjaus ir stengsimės jų nenuvilti. Daug dirbame, sprendžiame savo uždavinius ir pagaliau išbandysime jėgas turnyre dėl taurės. Tai – papildoma motyvacija“, – sakė M. Girdžiūnas.

Jis dar pridūrė, kad labai džiaugiasi sprendimu grįžti į gimtąją Klaipėdą.

„Visur gerai, bet namuose – geriausiai. Noriu ginti savo gimtojo miesto garbę. Čia jaučiuosi savas. „Neptūno“ komandoje – puiki atmosfera. Visi esame kovingai nusiteikę“, – pabrėžė M. Girdžiūnas.

Lietuvių ir ispanų kova – Švyturio arenos KLUBE

Įdomu ir tai, kad po šeštadienio finalo krepšinio sirgaliai galės nesiskirstyti namo, o pasilikti „Švyturio“ arenos KLUBE ir prie didelio ekrano stebėti Lietuvos ir Ispanijos aštuntfinalio mūšį Europos krepšinio čempionate. Čia norintieji iš anksto gali rezervuoti staliukus.

Vlado Garasto taurės turnyras Klaipėdoje vyks po trejų metų pertraukos. Pastaraisiais metais tokį turnyrą organizuoti trukdė pasaulį užklupusi COVID-19 pandemija.

Bilietus į šį turnyrą galima įsigyti internetu www.kakava.lt arba kasose.

V. Garasto taurės turnyras skiriamas Lietuvos krepšinio 100-mečiui.

Turnyro tvarkaraštis (dienos bilietas galioja į abi tos dienos varžybas):

Rugsėjo 9 d. (penktadienis)

17.30 val. Wolves–VEF

19.30 val. Neptūnas–Parnu Sadam

Rugsėjo 10 d. (šeštadienis)

17.30 val. Dėl III vietos

19.30 val. Finalas

21.45 val. Europos krepšinio čempionato transliacija: Ispanija–Lietuva



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių