Pereiti į pagrindinį turinį

Čempionių titulai iš Kauno grįžta į Vilnių

2020-03-17 14:44

Kauno „Aistės-LSMU“ ekipai nepavyko apginti stipriausios Lietuvos moterų krepšinio komandos vardo. Tiesa, tai lėmė ne mūšiai krepšinio aikštelėje, o vienbalsis lygos klubų sprendimas. Po šešerių metų pertraukos titulą susigrąžino tituluočiausias moterų krepšinio klubas Vilniaus „Kibirkštis-MRU“.

Antradienį posėdžiavusi Lietuvos moterų krepšinio lygos valdyba priėmė sprendimą nutraukti šalies pirmenybes. Vaizdo konferencijos metu už tokį sprendimą valdybos nariai pasisakė vienbalsiai.

„Situacija Lietuvoje ir visame pasaulyje verčia priimti sprendimus, kurie apsaugotų žmonių sveikatą. Džiaugiuosi, kad klubų atstovai vienbalsiai pritarė tokiam sprendimui. Tai lėmė, jog didžioji dalis klubų negali vykdyti treniruočių proceso ir rizikuoti žaidėjų sveikata. Pritarta, kad A ir B divizionų čempionatai nutraukiami, o rezultatai turnyro lentelėje fiksuojami tokie, kokie buvo kovo 12 dieną“, – teigė Lietuvos moterų krepšinio lygos direktorius Giedrius Gustas.

Lietuvos pirmenybių lentelėje vilnietės pirmauja tvirtai – laimėjo visus 11 mačų,. Kauno „Aistės-LSMU“ turi 8 pergales ir 2 nesėkmes. Tiesa, neseniai vykusiame Baltijos lygos finalo turnyre kaunietės aplenkė sostinės ekipą, iškovodamos vicečempionių titulą. Be to, šį sezoną Kauno komanda iškovojo ir Karalienės taurę.

„Gyvenimas nesustoja, tik šįkart iki naujo sezono pasaulis kovos dėl bendros pergalės! Linkime kiekvienam asmeniškai ją pasiekti ir mus aplankyti jau sekančio sezono kovose“, - rašoma „Aistės-LSMU“ klubo paskyroje.

Bronzos medaliai turėtų atitekti Klaipėdos „Neptūno“ moterims, nors su jomis analogiškus rodiklius (4 pergalės ir 7 nesėkmės) turi Šiaulių krepšininkės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų