COVID-19 serga pusšimtis NBA žaidėjų

  • Teksto dydis:

Visuotinį į treniruotes sugrįžtančių krepšininkų COVID-19 tyrimą organizuojanti NBA pranešė pirmosios savaitės rezultatus. Lapkričio 24-30 dienomis buvo ištirti 546 krepšininkai, iš kurių 48 žaidėjams buvo diagnozuotas apsikrėtimas koronavirusu.

Teigiamo rezultato sulaukę atletai užsidarė į karantiną bei lauks galimybės sugrįžti į treniruočių procesą pagal NBA ir žaidėjų asociacijos sudarytą reglamentą konsultuojantis su ligų kontrolės ir prevencijos centru.

Lyginant NBA žaidėjų teigiamų rezultatų rodiklį (8,8 proc.) nacionaliniu lygiu, jis yra 1,4 proc. mažesnis – per tą patį laiką šalyje buvo fiksuota 10,2 proc. teigiamų rezultatų nuo atliktų tyrimų.

Krepšininkus tiriant prieš pat pasiruošimą NBA burbului, birželio pabaigoje buvo fiksuojamas 5,3 proc. teigiamų rezultatų rodiklis – ištyrus 302 žaidėjus COVID-19 aptiktas šešiolikai krepšininkų.

Bendrai prieš burbulo kovas NBA klubuose buvo fiksuoti 46 apsikrėtę atletai. Izoliuotame Volto Disnėjaus pramogų parke iki sezono pabaigos spalio viduryje nesusirgo nė vienas krepšininkas.

Naujojo sezono startas – gruodžio 22-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių