D. Adomaitis apie laukiantį mūšį su „Neptūnu“: tai – didelės svarbos rungtynės

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai penktadienį ant „Siemens“ arenos parketo plušo prieš svarbų išbandymą Lietuvos krepšinio lygoje. Jau rytoj čia atvyks jų lentelės kaimynai – antrąją vietą nugvelbti siekiantis Klaipėdos „Neptūnas“.

Šiuo metu sostinės ekipa, kaip ir klaipėdiečiai, LKL turi surinkę po 20 pergalių ir po 6 pralaimėjimus.

Visgi antrosios reguliariojo sezono vietos laimėtojai gali išryškėti jau per kiek daugiau nei dešimt dienų – tokioje trumpoje atkarpoje įvyks dvi „Ryto“ ir „Neptūno“ rungtynės.

„Žinome dėl ko žaidžiame. Tai labai didelės svarbos rungtynės tiek jiems, tiek mums. „Neptūnas“ – veteranų komanda, kuri kiekvieną klaidą išnaudoja ir nubaudžia. Reikės išlaikyti koncentraciją visų rungtynių metu“, – prieš mūšį Vilniuje sakė „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis.

Vilniečiai antradienį Alytuje po sunkios kovos 84:77 įveikė vietos „Dzūkiją“, o mače ilgą laiką rungtyniavo jaunieji „Ryto“ krepšininkai.

„Džiaugiamės dėl savo sistemos žaidėjų, kurie praleido daug laiko aikštelėje bei įgavo patirties, o svarbiausia, kad pavyko iškovoti pergalę“, – praėjusias rungtynes prisiminė Adomaitis.

Praėjusį mačą praleido pirštą susižeidęs D. J. Seeley bei dėl šeimyninių priežasčių į Alytų nevykęs Mindaugas Girdžiūnas, tačiau abu jie rytoj turėtų pasirodyti ant parketo.

„Vakar pirmą kartą (šią savaitę) visa komanda treniravosi“, – džiaugėsi „Ryto“ vyriausiasis treneris.

Neseniai į ekipą atvykęs Derekas Needhamas per dvejas rungtynes vidutiniškai rinko po 15 taškų ir atliko po du rezultatyvius perdavimus.

„Jis yra imlus informacijai bei greitai prisitaikė prie komandos draugų ir situacijos“, – naujoko įsiliejimu į žaidimą džiaugėsi Adomaitis.

„Ryto“ ir Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris taip pat atskleidė, jog šiandien kalbėsis su ranką susilaužiusiu Jonu Mačiuliu apie jo situaciją.

„Vakar teko su juo bendrauti. Šiandien dar kartą kalbėsime“, – apie pokalbį su Mačiuliu prasitarė strategas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gozelys is zanavykijos

Gozelys is zanavykijos portretas
treneris , bus matyt kiek verti zaisti finale - tiek taboro tiek silkiu komandos?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių