D. Adomaitis apie rinktinės pasirodymą grupių etape: labai gerai

Su trenksmu. Taip Lietuvos rinktinė baigė savo pasirodymą B grupėje. Pasirodymą, kuris prasidėjo skaudžiu pralaimėjimu gruzinams, tačiau buvo pratęstas keturiomis pergalėmis iš eilės.

Po blankaus starto – solidžių pergalių serija. Komandos vairininkas Dainius Adomaitis tokiu savo auklėtinių pasirodymu karštajame Tel Avive liko patenkintas.

„Labai gerai, – vertinimą komandos žaidimui B grupėje pateikė Adomaitis. – Pirmos rungtynės buvo daugiau psichologija, gal komandų atvykimas į turnyrą su savo formomis tai lėmė, nes gruzinai atvyko ką tik laimėję „Akropolio“ turnyrą, kur demonstravo gerą krepšinį. Mes dar nebuvome to pasiekę.“

Paskutinis potepis B grupėje lietuviams buvo kova su Vokietija, kuri laimėta 89:72. Vokiečių žvaigždės  Denniso Schroderio pastangų, per pirmus du ketvirčius pelnius 19 taškų, nepakako – Chriso Flemingo kariauna grupėje liko lietuvių užnugaryje.

„Pagrindinis dalykas šiandien buvo, kad kontroliavome rungtynių ritmą, nes vokiečiai tuo išsiskirianti komanda, kad jie greiti su Schroderiu, o tokiai komandai greitame puolime leidome pelnyti 5 taškus. Tai ir buvo pagrindinis dalykas, kas šiandien buvo labai gerai.

Schroderio sulaikymas buvo nuopelnas tų, kurie buvo ant kamuolio, o po to visų kitų. Tai – komandinis darbas. Jis pelno taškus, bet svarbiausia, kad ne tuo būdu, kaip tai įprastai daro. Blogas dalykas buvo Hartensteino trys ar keturi prasiveržimai. Tai buvo trys grubiausios rungtynių klaidos“, – mintimis dalijosi strategas.

Būtent Vokietijos rinktinės lyderis Schroderis ir buvo tas, kuris pirmoje rungtynių dalyje aršiai kėsinosi apkartinti lietuvių finišą grupėje. Atlantos „Hawks“ klubo gynėjas per du ketvirčius lietuviams įkratė 19 taškų ir aikštelėje tiesiog darė, ką norėjo.

Vokiečio klaidinantys judesiai vieną po kito klupdė Lietuvos rinktinės gynėjus, o antrajame kėlinyje trys jo reidai link krepšio praktiškai nesutiko jokio lietuvių pasipriešinimo. Toks vaizdas Adomaitį tiesiog varė iš proto. Jis lyg pasiutęs prie šoninės linijos auklėtiniams rėkė pastabas, tačiau jie buvo bejėgiai.

Tačiau viskas pasikeitė po ilgosios pertraukos. Pokyčių rezultatas – varžovų lyderiui per antrą rungtynių pusę leista pelnyti „tik“ 7 taškus.

„Padarėme mažas korekcijas, bet tikrai mažas. Kas liečia taktiką, turėjome vieną pasivaikščiojimą viešbutyje. Nusprendėme gynyboje su jais žaisti kitaip ir tai pasiteisino. Antroje pusėje vyrai labai gerai žaidė su skaičiais. Antroje pusėje gynyba buvo arti idealios“, – džiaugėsi treneris.

Trenerį ir Lietuvos rinktinės sirgalius turėtų džiuginti ne tik tai. Jonas Valančiūnas ir toliau sunkiai randa jį sulaikyti galinčių varžovų, o mačą su Vokietija centras baigė pelnęs 27 taškus (10/16 dvit., 7/8 baud. met.), atkovojęs 15 kamuolių ir surinkęs net 35 naudingumo balus.

Šįmet JV yra stipriai dominuojanti jėga Lietuvos rinktinėje. Palyginus Valančiūno žaidimą pernykštėje olimpiadoje, vaizdas skiriasi lyg diena ir naktis.

„Aš negaliu komentuoti, kas buvo pernai, nes reikia būti komandos viduje. Pirmiausiai, tai yra jo nuopelnas, o po to – komandos draugų. Jono ieško su perdavimais, yra situacijos, pastatomos užtvaros, jis gauna kamuolį patogiose pozicijose. Kitas dalykas – jo paties intensyvumas, kuris labai geras“, – auklėtinį gyrė Adomaitis.

Toks buvo tas Lietuvos rinktinės finišas B grupėje. Mūsiškių nuotaikų nesugadino net ir vakarykštis įvykis, kai Donatas Motiejūnas buvo apvogtas Tel Avivo „Hilton“ viešbutyje. Treneris Adomaitis į šią situaciją pažvelgė pozityviai.

„Dabar atradome, kad viešbutyje yra seifai“, – linksma gaida bendravimą su žurnalistais baigė strategas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių