D. Adomaitis grįžo į darbus rinktinėje: visi, kurie čia yra, verti šanso

Dar sekmadienio vakarą į viršų kėlęs Karaliaus Mindaugo taurę ir laistęsis šampano purslais, pirmadienį Dainius Adomaitis vėl žengė pro Vilniaus „Ryto“ arenos duris. Šįkart čia treneris pirmajai treniruotei surinko Lietuvos rinktinę.

„Visą rytą“, – paklaustas, kiek šiąnakt spėjo pailsėti, juokavo Adomaitis.

Lietuviai paskutiniajame FIBA pasaulio čempionato atrankos lange sužais dvejas, lemiamos reikšmės nebeturėsiančias rungtynes su Nyderlandų ir Italijos rinktinėmis.

Jos didesnės svarbos neturės dėl to, kad Lietuvos rinktinė atrankoje iš dešimties sužaistų mačų laimėjo devynis ir jau senokai užsitikrino vietą čempionate.

Tad likusios dvikovos Adomaičiui bus gera proga paeksperimentuoti. Tai, kad treneris pasiryžęs naujovėms, parodė ir į šį langą pakviestų žaidėjų sąrašas.

Pirmadienį „Ryto“ arenoje plušėjo du nauji veidai – Utenos „Juventus“ gynėjas Dovis Bičkauskis ir Italijoje rungtyniaujantis vidurio puolėjas Egidijus Mockevičius.

Adas Juškevičius ir Rokas Giedraitis dar nespėjo į pirmąją treniruotę, tačiau rytoj taip pat prisijungs prie rinktinės.

„Viskas tvarkoje, svarbiausia, kad turime dešimt žaidėjų, likę netrukus prisijungs. Kažką pasikartojome, kažką įvedėme naujiems žaidėjams“, – po pirmosios rinktinės treniruotės kalbėjo Adomaitis.

– Rinktinės sudėtis pasikeitusi, nėra Manto Kalniečio ir Jono Mačiulio. Kaip keisis komandos braižas?

– Yra naujų žmonių, kuriuos pamatysime ir per tas kelias dienas pačiupinėsime. Žiūrėsime. Manau, kiekvienas, kuris yra čia, vertas savo šanso. O kaip žaidėjai išnaudos tą šansą, priklausys nuo jų.

– Kokios Bičkauskio ir Mockevičiaus savybės sudomino jus?

– Mockevičius yra didelis žmogus, kuris šiame lange bus labai reikalingas ir prieš olandus, ir italus. O Dovis visą sezoną demonstruoja gerą žaidimą, daro pažangą. Tokie žaidėjai visada verti šanso.

– Janavičius turėjo rimtą kryžminių kelio raiščių traumą. Koks jis grįžo į aikštę?

– Kiek teko stebėti, labiausiai nustebino tai, kad jis grįžo užtikrintai, fiziškai gerai atsigavęs. Kokia jo gynyba gera buvo, tokia ir yra. Vadovavimas komandai taip pat.

– Mockevičius Italijoje fiksuoja labai gerą statistiką. Kaip manote, kas tai lėmė?

– Manau, Egidijus pateko į komandą, kurioje gauna daug žaidimo laiko ir jis jį gerai išnaudoja. Žiūrint individualiai, jam tie skaičiai yra tikrai geri.

– Olandija smarkiai priešinosi Vilniuje. Ką galėtumėte pasakyti apie šį varžovą?

– Sunku kažką sakyti. Dabar tik sužinosime, kas žais jų sudėtyje. Ryt ir poryt darysime video peržiūras ir trumpą analizę. Olandai turi keletą pagrindinių žmonių ir manau, namuose jie žais su didelėmis ambicijomis ir norės mus nugalėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių