D. Adomaitis prieš akistatą su „Fiat“: svarbiausia neleisti jiems bėgti

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Ryto“ ekipa pirmadienį ryte išskrido į Italiją, kur jau antradienį išbandys jėgas su reguliariojo sezono metu pasikeitusiu Turino „Fiat“ klubu. Prieš devintąjį Europos taurės turą išvykoje Dainius Adomaitis papasakojo apie pagrindines būsimas užduotis, varžovų pokyčius ir svarbiausius akcentus rungtynėse.

Turino klubas Europos taurėje vis dar žengia be pergalių (0 pergalių/8 pralaimėjimai), o Vilniuje turėjo pripažinti šeimininkų pranašumą 86:79. Tiesa, nuo to laiko Italijos komanda pasipildė dviem naujais žaidėjais, o vyriausiojo trenerio pareigose ir vėl darbuojasi legendinis 78-erių JAV strategas Larry Brownas.

Vilniaus „Ryto“ ekipos strategas atskleidė, kad tai bus trumpiausias laikas pasiruošti rungtynėms išvykoje šį sezoną ir trumpai papasakojo apie būsimą akistatą.

– Koks treniruočių planas Italijoje?

– Pirmadienį bandėmetaktiškai pasiruošti rungtynėms. Labai svarbu informaciją, kurią analizavome vaizdo peržiūroje atsinešti į vakarinę treniruotę ir įvykdyti tai rungtynėse.

– Nuo pastarosios akistatos Vilniuje į varžovų gretas sugrįžo legendinis vyriausiasis treneris Larry Brownas. Kuo komanda pasikeitė nuo pastarojo mūšio sostinėje?

– „Fiat“ ekipa tikrai yra pasikeitusi. Jai ir vėl vadovauja vyriausiasis treneris, o sudėtyje buvo pokyčių. Turino komandą sustiprino du naujokai, kurie turi svarbias roles rotacijoje, o prieš Europos taurės rungtynes „Fiat“ laimėjo atkaklią dvikovą vietinėse pirmenybėse.

– Kokiu stiliumi rungtyniauja atsinaujinęs „Fiat“ klubas?

– Labai daug individualaus bei ankstyvo žaidimo puolime. Turime visuomet būti pasiruošę gynyboje, nes varžovas bet kuriuo metu gali priimti sprendimą nutraukti derinį ir sužaisti vienas prieš vieną. Carlosas Delfino yra labai patyręs žaidėjas, kuris šiuo metu yra geroje formoje, o po traumos paskutinėse italų klubo rungtynėse jau rungtyniavo ir aukštaūgis Jamesas Michaelas McAdoo. Iš dviejų naujokų, kurie papildė ekipą galima išskirti Daringtoną Hobsoną, kuris neblogai įsiliejo į komandą.

– Kokie svarbiausi antradienio rungtynių akcentai?

– Svarbiausia neleisti jiems bėgti. „Fiat“ atakas rengia pirmoje jų fazėje, todėl turime stabdyti jų ankstyvą žaidimą bei būti susikoncentravę gynybai vienas prieš vieną.

Vilniaus „Ryto“ ekipa devintojo Europos taurės turo rungtynes su Turino „Fiat“ žais antradienį vakare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valius

Valius portretas
Maskvoje viena moteriškė labai buvo nepatenkinta lietuvių krepšininkais (tada dar legionierių nebuvo, nebent CSKA iš respublikų) . Ji sakė: nei patys žaidžia, nei kitiems žaisti leidžia. Moteris turėjo galvoje lietuvių pozicinį žaidimą. Mat ten buvo įpratę - bėk ir mesk. Apie krepšinio žaidimą neišmanė. Tai ir dabar... pozicinis žaidimas - gerai, bet kiekvienu palankiu momentu reikia išnaudoti ir greitąjį puolimą. Deja, Ryto komandoje dažnai tuo apgalvotai nesinaudojama. Tokį puolimą taip pat reikia praktikuoti treniruotėse.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių