D. Blattui – skaudžios naujienos: užklupo klastinga liga, vaistų nuo jos nėra

  • Teksto dydis:

Pirėjo „Olympiakos“ vyriausiasis treneris Davidas Blattas atvirame laiške pasidalijo itin prastomis naujienomis – jam buvo diagnozuota pirminė progresuojanti išsėtinė sklerozė.

„Kartais gyvenimas pateikia iššūkius, kurie neturi paaiškinimo, prasmės ar priežasties. Tokie laikai parodo, kad privalu priimti sprendimus, kurie parodys tikrąjį tavo charakterį“, – laišką pradėjo specialistas.

„Prieš kelis mėnesius man buvo diagnozuota pirminė progresuojanti išsėtinė sklerozė. Ši liga turi daugybę formų ir kiekvieną žmogų paveikia skirtingai. Tai imuninės sistemos liga, kuri gali ir paveikia gyvenimo kokybę bei galimybę atlikti savaime suprantamas funkcijas kasdieniniame gyvenime“, – tęsė Blattas.

Blattas taip pat prasitarė, kad jį kamuoja bent kelios problemos, įskaitant nuovargį ir bėdas su kojomis.

„Mano atveju pirmasis ženklas buvo silpnumas kojose. Nuovargis, pusiausvyros išlaikymas ir jėgos stygius yra bene rimčiausios mano problemos. Pradėjau treniruotis pagal specialią programą, siekiant sustiprinti savo jėgą bei balansą. Plaukioju baseine, kad galėčiau pagerinti savo sportinę formą bei suteikti stiprumo raumenims ir bendram judėjimui“, – aiškino specialistas.

Lengva panirti į depresiją ar paprastą tingėjimą, tačiau ši kova yra tikra, mat vaisto nuo ligos paprasčiausiai nėra.

„Kodėl mane užklupo ši liga? Priežasties, kodėl žmonės kenčia nuo to, nėra. Man taip pat nebuvo duotas tikslus paaiškinimas, taigi tenka susitaikyti su esama situacija ir susikoncentruoti į darbą, kaip pagerinti esamą padėtį. Lengva panirti į depresiją ar paprastą tingėjimą, tačiau ši kova yra tikra, mat vaisto nuo ligos paprasčiausiai nėra“, – detalėmis toliau dalijosi Blattas.

Vis tik laiško pabaigoje strategas išliko optimistiškas ir teigė, kad darys viską, jog pagerintų savo būseną.

„Sudarėme planą, sunkiai dirbsime kiekvieną dieną ir savo galvas laikome iškeltas aukštai. Galime prisitaikyti ir ieškoti būdų, kaip gerinti savijautą, taip pat radome žmonių, kurie gali pasidalinti patarimais bei taip mums padėti“, – laiško pabaigoje rašė strategas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bažnyčia padetu

Bažnyčia padetu portretas
Reikua giluai melstis ir aukoti bažnyčiai

jonas

jonas portretas
Šaunuolis,svarbiausiai nepasiduoti ,kovoti 9iki galo.Linkiu jam dar ilgai,laimingai gyventiu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių