Pereiti į pagrindinį turinį

D. Lavrinovičius: žaidimas buvo šiurkštus, bet tokios patirties reikėjo

Darjušas Lavrinovičius
Darjušas Lavrinovičius / A.Ufarto/BFL nuotr.

Rezultatyviausiai rungtynėse su Ukraina žaidęs ir 19 taškų pelnęs Lietuvos rinktinės aukštaūgis Darjušas Lavrinovičius po susitikimo pripažino, kad fizinė kova aikštėje retkarčiais balansavo ant leistinos ribos.

„Ukrainiečiai – galingi vyrai, kiekvienas jų nori įrodyti savo vertę treneriui, todėl aikštėje užvirė labai kieta kova. Pasakyčiau, kad retkarčiais žaidimas netgi buvo per šiurkštus. Tačiau, žiūrint iš kitos pusės, tokios patirties mums reikėjo. Kontaktinė kova, tačiau traumų išvengta – tame nėra nieko blogo“, – teigė Darjušas.

Pasak Lavrinovičiaus, galutinė mačo statistika atrodo labai gražiai, tačiau kai kuriais momentais komandos žaidimas šiek tiek strigo.

„Ukrainiečiai – tikrai ne silpniausi varžovai, gerai susižaidę dar nuo pernykščio čempionato. Dėl šios priežasties jų kovingumas nenustebino. Pirmame ir antrame kėlinuke gynyboje turėjome problemų, o puolime retkarčiais žaidėme pernelyg individualiai, – kalbėjo Brolis. – Visgi aš manau, kad tai yra normalu, kadangi trenerio akyse mes visi norime pasirodyti kuo geriau – taip pat kaip ir varžovai. Galbūt tas stengimasis ir kišo koją, tačiau ateityje situacija tikrai gerės ir mūsų demonstruojamas krepšinis taps dar kokybiškesniu.“

Jog žaidimas buvo kontaktinis, sutiko ir kitas rinktinės aukštaūgis Donatas Motiejūnas.

„Taip, fizinio kontakto buvo pakankamai, tačiau pasiruošimui tai tik į naudą. Čempionatui įsibėgėjus kontaktinių momentų bus vis daugiau, teisėjai leis vyriškesnę kovą, ir turėti tokią patirtį labai svarbu“, – sakė Motiejūnas.

Nors rezultatyviausiai aikštėje žaidė Darjušas, geriausio Lietuvos rinktinės žaidėjo prizas buvo įteiktas būtent Motiejūnui. „Stengiuosi nekreipti dėmesio į tokius dalykus. Kažkas sakė, kad Linas Kunigėlis vienas pats mane čia išrinko“, – šyptelėjo puolėjas.

Aukštaūgis nesureikšmino ir fakto, jog šiandien nemažai laiko jam teko praleisti vidurio puolėjo pozicijoje.

„Galiu būti ir vidurio puolėju, ir sunkioju krašto puolėju, nejaučiu didelio skirtumo. Galbūt galėčiau būti ir Kalniečio vietoje, žaisti įžaidėju“, – pajuokavo jis.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų