Pereiti į pagrindinį turinį

D. Motiejūno sugrįžimą apribojo pražangos, bet „Monaco“ debiutavo skambiai

2021-09-30 21:32
BNS inf.

Ambicingieji Eurolygos debiutantai „Monaco“ krepšininkai skambiai debiutavo pajėgiausiame Europos krepšinio turnyre. Pirmajame mače Donato Motiejūno atstovaujama Kunigaikštystės ekipa turėjo 22 taškų persvarą ir 75:63 (22:15, 16:13, 18:16, 19:19) įveikė Atėnų „Panathinaikos“.

Monako Basket Twitter nuotr.

Europos taurę praėjusiame sezone laimėjęs ir pirmą kartą į Eurolygą iškopęs Monako klubas vasarą kaip reikiant patriukšmavo žaidėjų rinkoje, įsigydamas iš pradžių Donatą Motiejūną, o po to – ir Mike'ą Jamesą.

„Monaco“ pirmąsias rungtynes Eurolygoje pradėjo įspūdingai. D.Motiejūnas iškišo nuostabų perdavimą, o M.Jamesas pirmuosius sezono taškus pelnė galingu dėjimu.

Jau po kelių akimirkų M.Jamesas pataikė iš maždaug dešimties metrų, taip pelnydamas pirmuosius penkis komandos taškus.

Sėkmingai taškus rinko ir D-Mo – jų pelnė 4, bet sužaidęs vos 4 minutes prasižengė antrą kartą ir ilgam sėdo ant suolo.

Tačiau lietuvio „Monaco“ nelabai pasigedo. Jau po pirmojo kėlinio Eurolygos debiutantai pirmavo 22:15, o įpusėjus rungtynėms – 38:28.

D.Motiejūnas ant parketo sugrįžo trečiojo kėlinio starte, o „Monaco“ su juo stabiliai laikė dviženklę persvarą, kuri buvo pasiekusi ir 17 taškų ribą – 52:35.

Dviženkliu atstumu nuo varžovų monegaskai buvo pabėgę ir prieš ketvirtąjį kėlinį (56:44), kurio metu galutinai sutalžė svečius iš Atėnų.

D-Mo per paskutinį ketvirtį pridėjo dar 6 taškus, o jo metu net 22 taškų persvarą turėję šeimininkai skambia pergale debiutavo Eurolygoje.

D.Motiejūnas nugalėtojų gretose per 17 minučių įmetė 10 taškų (5/8 dvit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą, suklydo ir prasižengė po du kartus bei surinko 10 naudingumo balų.

Pirmąsias oficialias rungtynes su „Monaco“ marškinėliais žaidęs M.Jamesas per 30 minučių įmetė 11 taškų (3/6 dvit., 1/6 trit., 2/5 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 15 naudingumo balų.

PAO komandoje tiesiog košmariškai rungtynės susiklostė dviem gynėjams. Nemanja Nedovičius prametė visus septynis metimus, nepelnė taškų ir surinko -9 naudingumo balus, o Kendrickas Perry žaidė dar siaubingiau – 10 pramestų metimų, 0 taškų ir -10 naudingumo balų.

„Monaco“: Danilo Andjušičius 17 (4/4 trit.), Mike'as Jamesas 11, Donatas Motiejūnas, Paris Lee ir Donta Hallas po 10.

„Panathinaikos“: Ioannis Papapetrou 16 (7/16 metimai), Darylas Maconas 13, Jehyve Floydas 8.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų